Po zhruba roce, co se začali scházet první lidi, aby se začali spojovat do sítě, si myslím, že se udělal obrovský kus práce, je to vidět z těchto údajů:
16 funkčních AP v provozu
10 AP v testovacím provozu
7 privátních uzlů
51 funkčních klientů
a
55 plánovaných AP
259 plánovaných klientů
Když to sečtu a vše se tento rok naplní, tak bude ostravská CZFREE mít:
88 AP
310 klientů
K tomu přičtěme optiku VŠB a spoje na Ronji a máme tady velmi slušnou sí?.
To jsem se nepouštěl do čísel v penězích, to nechám na někom jiném.
Takže přeji v novém roce 2004 ostravské CZFREE hodně spokojených klientů, žádné zbloudilé, či ztracené pakety, Ronjám krásnou viditelnost a všem členům i nečlenům rok plný úspěchů osobních i služebních (studijních). A všem škarohlídům málo cílů, do kterých by se trefovali...:-) A všem pesimistům: 17% z 300kč za net je pořád méně, než z 1000kč za dial-up!
P.S. Čísla jsem čerpal z mapperu, updatovaného teď.
Ja bych snad jen doplnil, ze ve skutecnosti je pripojenych klientu mnohem vic, urcite dvojnasobek. Ne vsichni klienti zvlaste pokud se jedna o rozvody po baraku jsou v mape.
Ale jinak jo, jestli se nam bude darit jako v posledni dobe, tak do konce pristiho roku ty pocty znekolikanasobime a to pak bude sila.
Tak hura do toho.
Na mem apcku soucasne visi priblizne 15 klientu v baraku na utpcku. Nevim cemu by prospelo, kdybych do mapy napichal na stejne misto 15 bodu, kdyz tam je evidentne znacene ap.
Zrejme kdyz se bude chtit nekdo v blizkem okoli, tak bude kontaktovat me a o to asi jde ne?
Tak já také přeji CZFree Ostrava do nového roku vše nejlepší
a jako dárek jsme s RSafem a Vojbarzem v sobotu 3/1/2004 udělali víceméně úspěšné testy propojení FM-Paskov, FM-OV Poruba a tím otevřeli možnost propojení dalšího města do sítě CZFree.
Jen mimochodem první spoj je na 7 km a druhý na 23 km. Do Paskova jelo spojení perfektně, Ostrava se vzhledem k nespecifickým podmínkám (plechovka položená nakřivo za oknem a zábradlím) rozpadala.... Máme ale v FM ještě další výhodně položený dům, kde bylo spojení na Vojbarze v lepším stavu.