Cus lidi..
par dni jsem pripojenej rychosti 64Kb
Mam ale 2 problemy
1)pokud prenasim (natahuju) obyc. HTML stranky tak se mi natahuji pomaleji , nez dyz jsem byl pripojenej pres klas. dialup.
Prisuzuju to kompresi, ktera se dala u dialup zapnout.
da se neco takoveho taky zapnout na WIFI?
2) jsem pripojenej na pevnou NEVEREJNOU IP adresu.
Pokud chci neco stahnout z NETu pomoci ftpka neni problem, ale nevim jak vyresit pokud chci sam pustit FTPko nekomu jinemu, aby si mohl neco stahnout odemne.Ten samej problem resim u telefonnovani pres NET (boddyphone/piccophone) - vyzaduje to verejnou moji IP adresu.(snad jedina moznost je SKYPE.com)
Moje pripojeni se na venek tvari pod IP adresou mojeho pripojovatele k internetu.
Mohl bych si priplatit za prideleni verejne IPny..ale to se mi nechce :-)
1) muze byt zpusobeny shapingem. kdysi se takhle chovala iGW mototechna, ted se jim asi podarilo najit optimum v HTB a jede solidne. ono wifi pripojeni je vubec dost "gumovy" (horsi odezva), i kdyz na konci jsou treba 2 Mbit bez shapingu. kompresi to neni.
2) hledej frazi portforwarding. kdyz provider dela NAT (preklad adres), tak potrebujes, aby iGW presmeroval vsechno, co dorazi na urictej port (napr. 21), na stroj uvnitr site (na tu tvoji neverejnou IP). zkus rict nekomu, kdo se stara o branu cznetu.
dodatek 1) Samotny FTP/server/klient neumi zapinat kompresi. Ta neni v popisu protokolu
dodatek 2) Pokud nema ISP NAT, muze mit jeste PAT(Port Address Translation) takze napr na port 5555 si namaslujes sebe atd atd... Je to relativne lehce konfigurovatelne
Neni mi jasny, kdyz napise nekdo verejnou IP adresu FTPka
treba korny:korny@80.95.120.45:1111 (aresa meho pripojneho bodu k NETu)jak mam donutit pripojnej bod , aby tenhle pozadavej pak dale smeroval na moji (vnitrni/neverejnou) IP adresu typu 192.168.10.XXX, respektove na FTPko, ktery tady spustim..
jeste kdyz bych ho pustil standardne na portu 21(to bych samozrejme mohl pustit na portu 11111,
ale co pak kdyz nekdo jiny si pusti na taky neco na portu 1111 a je pripojenej pres stenem pripojnej bod.
Vzdyt ja nemam moznost menit nastaveni AP
Neexistuje treba naka sluzba na NETu, ktera kratkodobe prideluje verejny IP adresy, nebo tak neco..ze se tak clovek nejak naloguje(nastavi si proxy..co ja vim) a pak vystupuje pod verejnou IP adresou, kterou ma pouze pro sebe?