Bude to možná znět šíleně, ale pokusím se přispět jedním dalším možným pohledem na ten obrázek z Network Stumbleru.
Nevím sice proč ti to zatuhávalo, ale vím, že utiilitka pro xi-626 a spuštěný Stumbler se opravdu nemají rádi a dělá to tohle přesně, jakmile vypneš utilitku tak stumbler je zase v pohodě nebo i obráceně a ono se to pozná na pohybu myši pak.
No nicméně to s těma rozestupama, tohle to samé takto NS vykresluje i u mě, používáme na AP RTS/CTS threshold.
Nemohl si mít nastaveno toto ?
Připouštím, že asi je to šílený.
mame taky jdenu a dela na problemy - po zapnuti PC nenajde zadne AP, nepripoji se. Je nutne bud zakazat a povolit pripojeni, ve WIN98 pouzit program z CD a kliknou na Radio off a pak na on, nebo restartovat PC, pak jede (a perfektne!)
setkali jste se timto problemem? mam to odzkouseno na vice pocitacich, ruzna okna, ale vsude stejne :-( ze by vadny kus?
Czusik lidickove, potrebuju poradit.
Koupil jsem si na Invexu tu kartu MNV2BPCI a nainstaloval ji, vsechno se zdalo v poradku ale jak jsem restartoval PC tak me vsechno zamrzlo a pomohlo jedine ji vyskubnout zase ven(
Nevite nekdo cim to je?
Dik
Koupil jsem kartu Minitar PCI dneska ve wifishopu. Uz ji mam doma. Prosim poradte, jestli karta sama umi vyhledat AP. Nebo jak vlastne. Tale by me zajimalo, jestli se mezi vami najde spokojeny uzivatel teto karty
Je to teda takové nejisté plácnutí a možná to k ničemu nepovede, nicméně každopádně určitě doporučuji urychleně nainstalovat SP4 a pak provést další updaty (stáhnout balíček a nainstalvoat), nebo? poměrně nedávno právě MS vydal asi 3-4 balíčky které se nějak dotýkaly problematiky wifi karet, spojení, zabezpečení atd. pod w2k.
Lepší rada mě nenapadla, tu kartu vůbec neznám. :(
Jo a radím nainstalovat si Network Stumbler, najdeš ho tady u nás na fóru pod odkazem ARCHIV.
neo10: Kdyz najedes na tu ikonku s vykricnikem v systrayi, co se ti ukaze v bubline? Jestli tam mas "wifi card not found" (nebo tak nejak), tak se ti zrejme hada s necim jinym. Zkus ji prohodit ve slotu. Podivej se, jestli nesdili IRQ s necim jinym. Pastni sem, co ti to ukazuje v Device Manageru ...
Ne ne ! takova podobná ikonka ja u 626 :-)
ale tato značí že WIFIna není připojena ( nejspíš - je to už dlouho co sem ji tu měl) taky se mi to obcas ukazalo - ale už nefím při čem . kartu sem vyexpedoval a mam stále 626
ten minitar byl fajn . dal bych používal spíš soft (trial) na stahnutí na netu - pokud chceš pošlu ti ho nejak sem zapoměl web adresu . fachalo to s ním dobře . Na tuto kartu si nemůžu stěžovat - dosahovala větších rychlostí a byla bezproblémová jako 626ka ( pod WinXP SP1 a další záplaty )
můžu opravdu jen doporučit !
nevýhodou byla nemožnost AP pod linuxem nebo aspoň se ke mne nedoneslo jak ji tak oživit ! (tudíž v mém PC nemá místo)
a divné drivery pod linuxem - nějak sem je tam nemohl dostat
holt Linux Mamlas :-)
neo10: Tak to je v poradku, to opravdu nemas jenom signal. Vem ten pocitac k oknu, aby videl na APcko, signal by se mel objevit ... Nebo rychle postav tu plechovku ...
Potrebuju jeste poradit ohledne te karty. Mrknete se nekdo, jestli pri vyledavani sviti alespon jedna LEDka. Ja totiz ani s 21dB antenou nechytam zadnou sit (ale podle informaci bych mel). Sice tu kartu predemnou v tom obchode zkouseli (VanCo), ale radsi si to overim. Tak mi teda prosim napiste, jestli pri hledani siti (JEN hledani) sviti ci poblikava alespon jedna dioda (Tx, Dx). Diky