Jsem z vesnice kousek od roudnice, cca 6km a nutně potřebuju být na netu nonstop, k vůli webovejm projektům ap. problém je že tady neni adls a dialup je hodně drahej, platim okolo 3,5k měsíčně a to se nedá utáhnout, když je mi 16!!!
prosíííííím má někdo zájem o zřízení AP v roudnici a okolí???
Pokud ja vim tak v Roudnici zatim zadny takovy nekomercni projekt neexistuje.... ale rek bych to asi takhle: sezente jeste par lidi nejakyho sponzora (nebo proste prachy) a muzem se do toho pustit...........
2 rce: jak tak koukam na ty tvoje prispevky myslim ze bys do toho taky sel...
Je blbost furt jenom rikat, mel bych zajem, chtel bych taky atd. staci rict kolik lidi a konkretne kdo by do toho sel, sehnat nejaky prachy a co se tyce techyckyho zpracovani.... no problem ) Klidne vam muzu udelat nejakej ten hezkej navrh... CAO
P.S. byl bych rad, kdyby se nekdo ozval a casem by sme fakt neco takovyho vytvorili......
No, teoreticky to samozrejme mozne je... ale jde o to jestli by se nam podarilo umistit nekam AP aby byla prima viditelnost.
Realita uz je o necem jinym, musi s nekym dohodnout, kam dat AP a co by asi chtelo, taky vymyslet nejake pripojeni AP do internetu atd. atd. je toho hafo...
AP takovejch cca 5-7 tis.
Pordna vsesmerova antena cca 10 tis.
Zarizeni u uzivatele cca 5 tis.
Antena u uzivatele cca 5. tis.
Kdybych tam mel nejakou blbost, tak me opravte
P.S. kdyby do toho fakt sel, tak klidne vypracuju nejakej konkretni navrh s konkretnima produktama za konkretni ceny. Ale do zacatku tech 30-40 tis bude treba a to minimalne. A to nepocitam jeste pripojeni na net.
no prave ty financni odhady jsou v nekterych polozkach nadsazeny, ale zase neco chybi takze vlastne je to ok.
to (i)legal: no asi bych do toho i sel, ale proc zrovna ty bys vynakladal tolik penez navic, kdyz mas pripojeni vyreseny ... ? a ja vlastne taky (nejsem stahovac a rete.cz zvedli limit na 100MB a pote vycerpani jede internet zhruba 1kbps)
navic aby sit pokryla Roudnici budeme potrebovat do kruhu 8 AP a z nich trasy do okoli ... kdyz kterykoli AP nebude mit spolehlivyho spravce ...
to memopage: ty sila nad tebou se prej maj rusit? zjisti nejaky podrobnosti a kontakty na nekoho kdo rozhoduje o umisteni anten a hw a poplatku za pronajem ... nechci porad vypadat, ze hledam jen problemy, ale jsem realista ...
druha moznost je vila, kde uz jsou tri anteny ... ta vesnice mezi nizebohama a roudnici (nemuzu si vybavit
treba te pripoji oni ... preci nemaji ty anteny jen tak pro paradu ... zajdi tam a zjisti to ... tedy pokud te to pripojeni opravdu tak tlaci ...
To mas pravdu, ze ja pripojeni mam vyreseny... :) za 700 neomezena 64, kdyz nepocitam naklady na antenu a zarizeni :) Kdyby byly prachy a lidi tak bych do toho urcite sel, protoze sem vlekj PC fanda. A takovahle vec, jako pokryt bezdratovou Wi-Fi siti Roudnici... to si nenecham ujit :) Ja bych asi u rete nevydrzel, ja tu mam spustenej furt nejakej download, stahujeto sice nic moc, mam jen tu 64, ale zato to stahuje furt.
I kdyby s tim byla spousta prace, tak vyslecdek by stal urcite za to.
Mno, tak s tim satelitem to asi teda taky nebude moc zhavy... ale kdyz si vezmes, ze by si nabral od nekoho nejakou slabsi linku dejme tomu cca 0.5MBit a k tomu jenom download s toho satelitu tak by to nemuselo bejt spatny. Ale jestli je to takovej sunt jako ADSL ta je to na pytel.
Jo, s nadsenim toho de zvladnout hodne :) Videl sem nejaky stranky, kde nejaky blazni delali wi-fi sit, a dost bezva. Anteny si delaly samy... ohejbaly draty pres vidle a tak :) Ale prej jim to bezelo :)
Ahoj priznavam ze bych taky velmi rad byl pripojen k nejake siti, ktera ma rozumnou rychlost. Vsak ani z pocatku nemusi byt nejak rychla hlavne aby byla levna a ne jako to pitomy vytaceni. Takze ja jsem z Pist. Primo vidim na Budyni a na Doksany. V Budyni znam taky jednoho borce co by do toho urcite sel, az ho uvidim dam mu vedet at se sem mrkne.