Ja jsem hned na Prazpostu a cumim centrotexu dooken.,.. melbych v monitoru mit taky node...
Pripojeni mam od UPC pokud by byl zajem a alidi nemel by byt problem se s UPC nejak dohodnout a roztahnout net po wifi... Momentalne mam AP v reklamaci ale jinak jsem vesmes ready.. jedinej problem je to ze mam antenu pod strachou, ale to by vadit nemelo :-)
V ulici Na Pankráci 113 a jestli tu někdo má možnost se připojit, tak určitě budu další zájemce. Jesli ne, pokusím se připojit sama a potřebovala bych poradit a trošku pomoct.
777300067
2Vojtas & horac: jestli mate to UPCcko nejak vyresene (nevim jestli zrusili ten zakaz redistribuce, nebo to resite nejak jinak, ale tot celkem fuc), tak proc ne. Ja osobne bych radsi pripojeni k CzFree nez lokalni rozdistribuovani UPC, ale rozhodne vas od toho nechci nijak odrazovat. Jen tim rikam ze se v tomhle smeru asi nebudu extra moc angazovat.
Ad propojeni do CzFree: Podle mapy by Sesinka mela mit viditelnost na L@znu (kterou ja nemam), takze by se dalo pripojit trivialne tam (je to asi 500 metru).
Pripadne - je tu nekdo, kdo planuje nejakou daleko namirenou smerovku do zivejsich casti CzFree? :-)
chystám se podniknout výlet na střechu s nějakou lepší anténou a noutbůkem, ale zatim nemáme správnej pigtail...
ale centotex a okolní paneláky stíněj skoro všechno...
při pokusech z balkónu s mizernou anténou sem zachytil Bakuláka a AP radlická, ale je to 3200, resp. 2800 m daleko a navíc přes město, takže "znalci" tvrděj že to stejně nebude nic moc... (přímou viditelnost sem neověřoval, protože bylo bylbě vidět a nemam dalekohled a GPS si musim taky pučit, což nejni problém...)
při těch vašich toulkách po střechách, podívejte se jestli někdo neuvidíte dolu do Podolí (oblast podolské vodárny) a až tam polezete nezapomeňte udělat pár fotek.. Řešíme tu připojení více jak rok a pořád nic. Jinak signál z Bakulaku je opravdu nepoužitelný už u nás dole. Pro Vás je nejlepší TGN
Nějak nevím jestli se to rozhejbe, ale pojďme domluvit na co nejříve nějakej sraz (například můžeme do nedaleké restaurace Na Skalce :-)) a začít řešit konkrétní postup. Já osobně bych o nějakém připojení také věděl, mám pár nápadů které bych rád navrhnul. Jelikož jsem toto forum založil, cítím morální povinost se toho ujmout! Takže mi napište pls. vaše maily a nejlépe i telefon na můj mail (jelinek@rlc.cz) a já to naplánuju.
Já se půjdu mrknout na střechu(někdy za světla) a až získám digitál, tak udělám pár obrázků. Do té doby (doufám krátké) mám ale malinký problém: Modem je v rodiném vlasnicví a brzy změní majitele, tudíž budu nejspíš pár dní odříznutá, než seženu jiný. Držte mi palce.
Nebylo by špatné se někde srazit.
Kdybych na střechu nainstalovala vyšší tyč, mohla bych se spojit s Jezerkou, ale ten chce 300 kč za sdílených 128kb/s a to má 4 lidi v baráku.( nechci se dotknout druhé Jezerky, tam jsem podmínky zatím nezjiš?ovala, ale ono to asi nikde o moc lepší nebude ()
Jestli je druha Jezerka L@zna, tak pres nej by se melo dat pripojit dal do CzFree. Coz - alespon teoreticky - znamena moznost vetsiho vyberu. Prakticky bude zatim asi problem s moznostmi smerovani uvnitr CzFree (pry to zatim jede jen na nejake fixni gatewaye, ale snad se to nejak resi), a vzdycky se da dohodnout P2P spoj primo na gateway. :-)
Navic par lidi z meho okoli nabizelo sdileni UPCcka ...
Pokud ti digitak z nejakeho duvodu nedorazi, tak kdyztak dej vedet (kdyztak 776057787) - muzu k tomu ucelu poskytnout svuj s docela slusnym zoomem. Sraz - jo, kdyz to nekdo zorganizuje a bude to v rozumnou dobu (vecer a tak ...), tak proc ne. Ale na me zacina lizt zkouskovy :-), takze to organizovat nebudu.
Jinak než večer to stejně nejde, to jsme my, vytížení lidé.
Když se mi ho nepodaří půjčit, budu tě moc ráda obtěžovat.
Offline je aktuální do 2 dnů... :(
Jen nevím, jestli s tím mám jít oficiální cestou, nebo zamaskovat anténu, jako televizní přijímač.
Oficialne - uz se to tu nekdy resilo. Ja tomu sice nerozumim, ale je na to nejaky zakon, ze ti majitel domu musi umoznit dat na strechu zarizeni slouzici ke komunikaci, nebo tak nejak. Jediny s cim by mohly byt problemy je, ze budes neco instalovat na baraku a mozna budou chtit uredni papir ci zaruku, ze jim neprovrtas diru do strechy. Ale myslim, ze vrtat v baraku bez vedomi majitele je vetsi problem. :-)