2kamik: ses vtipalek. ja nesrovnavam moznosti pruchodu dat. pres GPRS uz nejakej patek jedu. a proc? az mi chytroline zaridis srovnatelne pripojeni ( neomezene casove ) za stejnou cenu ( tim myslim max 800penez celkem se vsim ) tak mi dej vedet...
No samozrejme proti gustu zadnej disputat, jenom jsem chtel zareagovat na to, ze nema cenu budovat WiFi sit kdyz je tu skvele GPRS, alespon tak mi to z odpovedi ve foru vyznelo. Delam WiFi v Neratovicich pausalne za 300 mesicne momentalne sdilena 512, GPRS mam z prace kvuli dohledu na servery a srovnavat to fakt nelze, proste GPRS je opravdu mobilni reseni se vsemi vyhodami i nevyhodami mobility.
BTW: po Wifi kdyz na to prijde stahuju 70K/s proti GPRS kde ses rad za 5 a na prvni packet si pockas 200ms
Jsem na Dukle a koukal jsem za na Havlickove 445? (14patrak) je na televiznim stozaru vsesmerka a sejto. Stumbler me chytne sit
psap1. Neni to uz konecne nejaka free sit v PCE ??
2kamik: covece ty snad nectes co sem psal, hele zarid mi to v pardubkach a velice rad ti 300 mesicne dam. ze to nejde? tak mlc...
tady bylo par lidi, jenze bohuzel to usnulo na vavrinech a ja nemam cas ani penize na to, abych cekal dalsich x mesicu na nejake "mozne" pripojeni!
2raptor13: to je tezky, ono je tu nekolik siti. firemnich, pak asi 3-4 soukromy, ktery nabizeji pripojeni celeho baraku a tusim jedna firma, ktera nabizi pripojeni soukromnika. no nebudu psat, co si o nich myslim, v kazdem pripade sem wifi prodal a skoncil na gprs.
2mISHA: OK necet jsem cely forum, jen posledni stranku vicemene mi je to u vas jedno, jen se ptal kamos z Pardubic tak jsem koukal na forum jestli tam uz neco bezi. Diky za tvuj vycerpavajici popis situace. Btw. co kabelovka, je tam mozna?
2kamik: promin jestli to vypadalo nabrousene, ale pri zrizovani wifiny a veci okolo toho sem v tom nechal docela dost penez, ktery mi bohuzel nikdo nevrati, tak sem na tyhle veci alergickej.
zvlast kdyz si vzpomenu na par firem, jejichz snaha byla maximalne v tom, ze nekdy milostive zvedli telefon...
co do kabelovky. tuna je, ale bohuzel zatim nenabizi moznost internetu. vlastne me to ani netankuje, protoze u nas v baraku neni.
Protoze jsem v udoli a nevidim na telekomackou vez, xi si udelat posledni mili wifinou. Do netu to bude nejspis pres bluetone 512/128, takze shanim lidi v okoli (Barchov, Jezborice, jenikovice, Bezdekov), keri by meli zajem se pripadne pripojit. Uvital bych setkani nadsencu okolo wifi, protoze studium z netu a z knize neni nic proti praxi. Mam moznosti zapujceni AP a karet do PC, ale horsi uz je to z kabelama a antenama.
Caute lidi, bydlim v PCE, ve Stefanikove ulici, vidim krasne na ctrnactku, trosku na dum sluzeb, perfektne na zakladni skolu...
Chtel bych se zeptat, jestli nevite o nejakym provozovateli Wi-Fi pripojeni na net, kterej by byl v dohledu (na ctrnactce tolik anten az to neni pekny)... dikes...
Pokud nekdo vite tak moc dikes za info... uz me nebavi platit Ceskymu Telecomu za neco co se tahne jako hlemejzd
Pánové, pátral jsem po nějakém providerovi pro naši sí? a mám možnost 2Mbitu za 10.000,- měsíčně bez dph. Je to docela palba, navíc do začátku mi stačí úplně 1mega. Tudíž - jestli se najde někdo, kdo by do toho šel se mnou, rád bych to s ním probral. Signál by se vysílal z univerzitního baráku (16pater) na Stavařově. Takže ???