dobre, tak to na vas nenecham...
co takhle pristi nedeli 25.1. tak kolem 19:00 dejme tomu v te restauraci u domu (nebo jak se menuje - byla tam vetsina srazu a gookin urcite vi, kterou mam na mysli... mam proste sklerozu)
takze k jjwu se mi nepodarilo pripojit, lepe receno, cist jeho news ano, ale odeslat na nej ne...
tak sem na svuj servr nainstalil news a rozbehal, teoreticky facha
mnel by fungovat na 62.245.75.163 a raptik-server.hm-mynet.net (192.168.251.2)
uz mam z toho monitoru oci
no a ja du spinkat, tak brou
2 x HWAP (hardwerove AP) 3 500 Kc /ks
2 x Antena 24 dBm 2 000 Kc/ks
2) Akce prosek (spoj od AZLK na prosek = druha cesta k netu)
1 x Wi-i karta XI - 626 2 000 Kc/ks
1 x Antena 24 dBm 2 000 Kc/ks
3) Spoj AZLK - GOOKIN (propojeni obou cest k netu)
2 x Wi-fi 22 Mbit 3 000 Kc/ks
2 x Antena - quad 500 Kc/ks
-----------------------------------------------------
Celkem 22 000 Kc
V prvni rade je potreba realizovat spoj na Haje (naklady 11 000) pak az ten zbytek
Ukoly byli rozdeleny nasledovne...
1 - Adresace (jake bude me mit IP, do ktereho AS se zaclenime a tak podobne ...) domlouva - Mikim
2 - Zjistit aktualni cenu za hardware, ktery je potreba koupit a zaroven se poptat jest-li nekdo ma zkusenosti... jak to chodi ci nechodi.... - Gookin(spolehlivost) a Raptik (ceny)
3 -Vyber penizku, ucet ano ci ne... - Jjwu (nebyl na srazu... Gookin se s nim spoji..)
takze po kratke dohode s gookinem sem pozadal Deu (pres PM)aby mne s gookem udelal IP mapperem pro Horni Mecholupy a Petrovice.
take sem jej pozadal o rozsah pro nas pripadne pro lidi z Uhrinevsi...
2) jelikoz sem podlelh pokuseni previst debiana ze stable verze na testing, tak sem musel reinstalovat... :( nejak to muj servrik nerozdejchal... dns jede v "nouzovym" rezimu (sem tam ja, gook a jjwu + canón jmena ), inn (news) rozbehano a otestovano a pribyla jedna skupina pro urgentni veci (mozna sem uz o tom psal), mail server ceka na nastaveni - bohuzel je malo casu tak stiham co stiham