Mam 2 pocitace s XI-626, mandrake 9.2, hostAP z distribuce.
Jeden bezi v master modu, druhy managed.
Pri prenosu vetsiho mnozstvi dat (cca 1 soubor nad 300MB) se bezne stava, ze karta v managed modu prestane fungovat. iwconfig se vypada normalne a nedojde k zadne chybe (v logu). Pro opetovnou funknost staci znovu nahodit inteface (ifup wlan0), nemusi se shazovat (ifdown). Pak to opet vsechno bezi nez se opet zasekne. Nesouvisi to s casem, ale jenom s velkym prenosem dat.
Zkousel jsem velke pingy 64kb po 0.01 sekundy a linka jela (samozrejme s vypadky) bezproblemu - nespadla. Potom jsem opet stahoval velky soubor a spadla.
Ja mam taky dve 626ky, Manrake 9.0 a dela mi to same. Proste te prestane komunikoval. Dela mi to jak s managed tak s master. Vzdy
ale jen s jednou. V HW to neni, tak to vidim na ty mandrake. Mam uz pripravenyho debiana, tak to testnu, jestli to neni tim. Jinak v kartach mam flešnutej novej 1.8.0.
Nakonec se ukazalo, ze je nepouzitelny Mandrake. Tuhnul se vsemi drivery i firmware!
Vyzkousel jsem CZFDebian a pomalu, ztracel nadeji, kdyz se mi take zasekl pri hostap1.2 a FW 1.5.6. Po flashnuti na 1.7.4 uz to jede.
Jakych dosahujete prenosovych rychlosti pres WiFi? Existuje nejaky postup, jak vyladit spoj na optimalni prenosovou rychlost?
Obecne doporucuji pohrat si s vysilacim vykonem a stahnout ho co nejvic, klidne pod CTU limit - kvalita spojeni ma v zavislosti na vykonu skokovy charakter.
Pokud karty utlumite, budou se mene rusit mezi sebou a cela soustava ma pak vetsi propustnost.
MAte-li kartu v APmodu, hlidejte aby meli klienti vyvazenou silu Vami prijimaneho signalu, jinak to bude ztracet pakety.
Pouzijte qosbase s rychlosti rozhrani maximalne 4Mbit (na 11Mbit wifi rozhrani).