Různé zmatlané dokumenty v televizi apod. (nejen ten Pomeranč, ale i dřívější zážitky), naše technické možnosti, určitý "voyeurismus" při konfiguracích sítě v desítkách bytů po celém Břevnově, apod. mě dovedly k nápadu zorganizovat natáčení volně šiřitelného dokumentu o CZFree.Net, který by natočili sami členové.
Samozřejmě nejen v Praze, nejen jeden štáb, apod. Mohlo by se vytvořit víc dokumentů, poslat si ukázky po síti, a nakonec to zmixovat/sestříhat do výsledného dokumentu - a ten nabídnout k volnému stažení po síti.
Co se mě týče, tak začnu formovat první fimařský tým - kdo se chce připojit k tomu mému, a? dá vědět. Pokud vzniknou jiné "filmové štáby", bude to super, snad se nakonec nepohádáme o to, který materiál bude zařazen, a který ne.
Moc zajímavej nápad. A tak mě tak napadlo, že jestli by se tam nějak ukazovala stavba AP (jako že asi jo), možná by se mohla natočit i realizace připojení klienta (sice to neni tak zajímavý, ale a? to máme z obou stran, APčka každej stavět nebude, tolik peněz v českym státě neni) Neřikám, že je potřeba udělat HOWTO, ale něco by se o tom natočit hodilo. Koneckonců dokumenty z druhý světový taky nejsou jen o bombardování, ale i o obětech. A mimochodem, docela zajímavá lokalita (nebo aspoň námět na ukázku) by byla někde mezi paprskama Crusaderů o půlnoci, takový malý český Star Wars
Nase pekelna technika je k dispozici. Osobne budu mit asi 3 tejdny volna... tak kdyby me chtel nekdo vyuzit.
Nez se zacne tocit bylo by mozna dobre promyslet a oznamit:
1. Jaký má ten film mít význam (propagační, dokumentární, howto?)
2. Dle 1. promyslet rámcovy obsah. (co, kde, s kym, o cem).
3. Pokud stab bude mit zajem, ohlasit kdy a kde se bude natacet aby se po dohode mohl zucastnit kazdy kdo ma co rici a ma chut.