takze dnes mne kontaktoval karel (ten co byl na predchozim srazu a domlouval s nama link na prosek) s tim, ze by byl schopen dodat antenky (sito) za obdobnou cenu...
presnejsi udaje :
- offset prabola + ozarovac
- mozna stredova parabola 90cm (nejmin) + ozarovac
Po nekolikadenni diskusi s Raktikem (jeste odskocim: gook je od slova gooka a ne gookin... jo?? jasny?? ok... ) jsme se tedy skoro schodli ze se vyzkousi jak to pojede kdyz se budem striktne drzet RFC adressingu, ale bude to maso...
Timto se ptam tech lidi co jsou a v nejblizsi dobe budou pripojeni aby mi zde napsali kolik maji pocitacu + 3 rezerva (ve tvaru 5+3) aby se jim pridelili IPcka.... , na vysvetlenou: vsechni pripojene pocitace budou v jednotne siti (dotet je to byl system bran, kdy client odeme dostal ip a natuje si svoji pod sit - tim padem ip co dostal je pro nej brana, treba 192.168.251.5 a podsit 192.168.5.x) a od ted to bude tak ze client dostane ip + ip na povitace co ma a jeste rezervu kdyby mu nejake pozdeji pribyli... takze vsichni budem pod 10.41.1.x - dalsi AP bude mit pozdeji 10.41.2.x atd....
Jinak vas jeste timto vyzivam abyste jiz nosili penize jjwu - doufam ze link bude potom co nejrychleji...
za druhe jjwu tim rozsahem je mysleno, ze dostanes IP rozsah od gooka z 10.41.1.x a budou to ip v rade takze treba ja mam 2 takze dostanu 10.41.1.2 a moje lokalni sit bude na 10.41.(1+64)=65.0/29 (pro 6 pocu) a bude zacinat tam, kde bude koncit gookova. tim sem omlouvam gookovy, jelikoz sem muto vysvetloval a zapomnel na ten posun klientskych siti od adresy jednotlivych clientu/wifin v NODu
Mám pro Vás zajímavou novinku pokud by byl zájem dnes vznikla možnost jít přímo na háje na Thundernet. Investice je stejná HWAP držák na anténu anténa. Takže pokud je zájem není problém. O umístění karty xl 626 by se dalo eventuelně jednat. Co vy na to mne pište na icq 281126787. Zároven se omlouvám doc není vyšplouch ale je to o hop méně. Takje to i rychlejší. Za vynadání a názory předem díky. Doufám že mne nezbijete. Karel
Takže toto byl jen návrh určitého řešení nebo spíš alternativy. Nejde o přetahování nebo konkurenční boj. Co se týká optického pojítka na THN Háje musel bych se zeptat. Karel