nevite nahodou k cemu by to uzemneni na obou stranach bylo dobre? Jestli mate jine potencialy, coz je velmi casty jev, potecou navzdy vyrovnavaci proudy. Staci uzemnit na jedne strane.
Pokud mate doma nosne zdi, daji se provrtat specialni vrtackou a zadne povoleni na to treba neni. No a v nejhorsim se da UTP tahnout pod kobercem a pak prahem.
nevím jestli je to ještě aktuální, ale zajímalo by mě jaká je současná situace kolem přístupového bodu Volha? Uvažuje se ještě o jeho vybudování, nebo tato možnost definitivně skončila?
Jinak si myslím,že tento bod na 100% vidí na bod eHAMnet01, protože je tam vidět i z většiny paneláků na přilehlém sídlišti Jižní Město II. Bohužel nedostatkem u eHAMnet01 pro většinu uživatelů na sídlišti je nutnost použít drahou směrovou anténu, protože spoj by byl dlouhý cca 3,5km. Z vlastní zkušenosti vím, že právě kvůli této investici nakonec většina lidí od zamýšleného připojení upustí. Navíc lidé z nižších pater v panelácích by měli asi smůlu. Ale AP na Volze by byl supr řešení, tedy pokud by na něm byla i anténa mířící na sídliště. Dostatek uživatelů by se při rozumné ceně za připojení určitě našel. I když si myslím, že těch zmíněných 300 Kč / 32kbit/s, je trošku přitažené za vlasy, protože to se jinde platí za 128 kbit/s s minimální zaručenou rychlostí 64kbit/s.
To už by se těm lidem pomalu začal vyplácet některý z komerčních operátorů....
Diky Docu.
Je milé vědět ze mas o nas starost.
Taky diky za tve navody jak to mame delat, takovych neni nikdy dost, obzvlaste v pripade ze jejich autorem je takovy guru jako jsi ty. Pozornost s jakou se strachujes o mne a dvd a nase zdraví mne doopravdy dojala.
Pokud by te nepadlo jeste nejake slabe misto ktere mame, nevahej nam ho sdelit.
takovy ty lidi, co udelaji zarizeni, ktere rok funguje (treba hw ap) a nestaraji se o nej jsou blbci. Ty chytrejsi maji routery, ktere padaji, ale oni u toho stoji a okamzite je nahazuji!