Ja muzu poskytnou AP v Pavlovicich pod hokejkou, muzu to hodit az na strechu. Linux neni zadnej problem, mam i volnej pocitac. Docela me zajima Ronja, protoze i dost bastlim chtel bych to zkusit. Neni tu nekdo dalsi kdo by mel zajem?
Bydlím v Doubí a rád bych zkusil Ronju. Bohužel mezi mnou a kámošem je panelák, tak bych potřeboval ještě nějakou spojku. :-) Z Doubí by se sí? mohla klidně rozvinout dál. Pro upřesnění bydlím v ulici Kaplického.
Tagze dysponuju pripojenim na internet rychlosti 64kbps. Bydlim na kunraticky. Doma mi ve skrini bezi linux server. pripojen jsem pres kontaktel mikrovlnkou. Nemam omezeni toku dat. KDOKOLIV SE PREZE MNE MUZE PRIPOJIT. Zdarma poskytnu veskere sve know-how a kapacitu serveru. Bohuzel, momentalne jsem ABSOLUTNE SVORC, tagze nemuzu investovat do budovani site. Bohuzel, jsem na dost nahowno miste, tagze z jiz jmenovanych lokalit, ze kterych by se uzivatele chteli pripojit mam primou vyditelnost pouze na wolkerak :(( Moje mikrovlnka je nasmerovana na Horskou tridu na objekt hluchonemych (?nemuze to delat bordel? je to zhruba stejnym smerem...). Navrhuju sraz nekde v hospode, kde bychom se dohodli co a jak. Myslim, ze kdyz se ode mne dotahne net na wolkerak, tak je temer vyhrano Za vyhrazenou 64kbps bez limitu platim 3150 Kc mesicne, 2 sousedi, kteri jsou pripojeni preze mne mi prispivaji 500 Kc mesicne (kazdy). Pokud by se naslo par dalsich lidi, kteri by pristupovali preze mne, tak by se dala konektivita aspon o neconavysit... Pokud je tu nekdo z kunraticky, tak by se dala vybudovat sit napriklad pomoci Ronji (levnejsi), ale jak pisu... momentalne nemam ani korunu, kterou bych do tohomohl investovat. Vsechno ostatni neni problem
Zdravim Vsechny příznivce a zájemce o vytvoření sítě v Liberci a mněl bych tedy dotaz jestli se o to tedy pokusíme ! ??? Mám takový dojem ze by to stálo za to !!
Tak tedy kdo z Liberce o tom aspoň velice silně uvažujete tak se tady ozvěte !!! A zkusíme něco vymyslet, chtělo by to tu rozvést aspoň trochu živější diskuzi !!!!
p.s - řekněte o tomto Fóru i svým známým z Liberce kteří by mohli být třeba aspoň v budoucnu potencionálními zájemci o toto propojení resp. také připojení k Netu !!!
No bylo by to urcite super, ale co nevidet by me asi odpojili, jelikoz je to akademicka sit a pokud k ni poskytnu pristup nekomu kdo neni z TUL, tak mam utrum. Kazdopadne koleje jsou dobrej zachytnej bod a soupnout sem antenu neni az zas tak velkej problem.
na koleje mam primou viditelnost... a je to par metru, takze by stacili i mensi anteny. ale na ronju uz to asi neni :( a kdyz tak vo tom premejslim, tak by nebyl problem, pripojit cely koleje do tyhle metropolitni site, akorat by stacilo zafirewallovat pristup do akademicky site pro uzivatele metropolitni site a razem je pripojenejch nejakejch par desitek kompu....