Mam jednu otazku. Vymenil jsem Avayu za XI 626.
pouzivam Wisp 2634 ,wifi v rezimu manage (IP s DHCP) v etc/modules mam odkomentovanou jen radku s hostap_pci (original). 2 dny jsem to testoval a v pohode (PC bezi to jen jako router mezi WiFi <->Local networtk). Proto se ptam opravdu to nevim (prvni zkusenost z XI) k cemu slouzi ostatni soubory napriklad od HWsofta.
Je to k tomu kdybych chtel delat AP misto klienta?
Ty ostatní soubory jsou prostě pro ty, co neměli to štěstí, aby jim to fungovalo hned napoprvé. A také jsou (doufám) s patchem od jbohace na udržení vysílacího výkonu po restartu karty a nastavování výkonu přímo podle hodnot registru, ne podle pseudo-dBm, které realitě moc neodpovídají.
ahoj diky za ty hostapy ta adresa je ta co sem myslel akorat mi prave jak rikal hwsoft nejela
no ale ted k problemu...
mam router v nem 2x realteky jeden do gatewaye na internet
a druhy do lanu no a jeste 1wifi 626 zcom
10.29.156.1 to je brana
ETH1 je je pripojen na branu ma 10.29.156.20
ETH0 ma 10.29.20.1 (lan)
NETCS0 ma 10.29.10.1 (bezdrat)
routery se klasicky ve wispu nastavili sami aji df gw je dobre tedy
10.29.156.1 via ETH1
no a muj problem je je se dopingnu z LANU na WIFI ale zaboha ne na GW a uz nevim co stim pritom kdysi mi to takhle fachalo v pohode...nevite cim to ? dik
PS: jo a proc mi HOSTAP 0.0.4 nechce najit wifinu ? neresilo se to tady nekde ? uz nevim mam tohle forum prectene snad 100x a sem uz z toho dojebany
Mam mistni sit. Nechci, aby wlan0 byla neustale prihlasena k providerovi. Chci to jenom po dobu, kdyz to nekdo z lidi v mistni siti bude potrebovat. Wlan0 shodim prikazem ifconfig wlan0 down. Bezi mi ssh, tzn pres putty muzu zadavat prikazy. Staci, aby se nekdo kdo bude chtit na net prilogoval a spustil script etc/network/wireless-start? Nebo bude muset udelat jeste neco jinyho? Popr mate lepsi reseni (nevim, ale na lepsi reseni jsem neprisel, proste potrebuju odhlasovat wlan0 od inetu a prihlasi si jikazdej sam - pochopitelne pokud mu nepojede inet). Diky
No tak s tim ifconfigem to padá, jelikož jsem zjistil, že mi ho WISP nezná. Tedy: jak shodit wlan0 a opětovně ji nahodit na dálku za pomocí nástrojů, které ve WISPu už jsou? SSH mi jede.