ad vyhrady k netbase, je zbytecne komplexni pro ucely wi-fi routeru, na druhou stranu, rc.struktura je dobra vec a je trcohu hloupe, ze ta konfigurace karet je mimo. myslim ze upravit to pro etc/defaults a pro etc/rc.x nebude az tak problem, jakmile budu mit chvilku casu, podivam se na to. jinak by to mohl delat ten instalacni konfigurator.
co se tyce modulu, je to trochu slozitejsi, samozrejme aliasy v modules.conf jsou reseni, ale nelze je pouzit jako default, protoze ne vsichni maj stejnou kartu, leda bychom predpokladali, ze vsichni maj stejny HW, a holt ti co ho nemaji, si to musi prepsat. (taky reseni), jinak bych to opet predal instalacnimu konfiguratoru.
jinak neci poznamka o tom, ze czf-debian jako takovej je neprilis pouzitelny diky castym updatum, nemyslim, ze by to bylo az tak strasny, kdyby ten build byl kazdy den, asi bych rikal neco jinyho. ale jelikoz kolikrat novy build spociva pouze v tom, ze je tam pridana nejaka feature, nepovazoval bych to ani za novy build.
jelikoz se namnozili lidi, kteri uspesne pouzili muj iso image czf-debianu, poprosim te Deu o jeho zacleneni do czfree.net/czfdebian a zaroven o nejaky pristup, abych jej mohl sam nahravat. Taky bych se rad domluvil o nejake uzsi spolupraci, protoze bych rad, aby s novou verzi czf-debianu vysel i iso image.
jako spravny pravoverny po nocich prochazim zdrojaky kernelu a skripty czf-debianu. V /etc/init.d/setnet je chybka na radku
ifconfig lo 127.0.0.1 netmask 255.255.255.0
maska ma byt 255.0.0.0. Tak to nekdo opravte.
Hezky den, jsem nemocnej, a tak se valim ve zdrojacich kazdy den od rana.
zase jsem trapil czf-debiana. Nefunguji mi tam iptables. Respektive cokoliv napisu okomentuji slovy:
czf:~# iptables -t nat -A POSTROUTING -s 10.38.0.0/16 -o eth1 -j MASQUERADE
iptables: Invalid argument
Vyresil jsem to smazanim iptables-czf nainstalovanim debianiho balicku iptables. Ten funguje perfektne. Jediny rozdil je, ze mam vlastni kernel 2.4.24 vanilla. Znovu upozornuji, ze debiani iptables funguji. Nesetkal jste se s tim jeste nekdo?
Mohl by mi prosim nekdo poradit nebo popsat jak zprovoznit CZF Debian pouze se statickym routovanim? (resp. jak vypnout zebra a ospf, nastaveni v deamonds na "=no" zrejme nestaci)