Všude se spekuluje o nejčastějším problému a tím je délka kabelu k anténě. Nenexistuje nějaká USB wi-fi karta? USB kabel můžu protáhnout třeba na 10 - 20m ne? a na půdu už jen zamknout kartu a z ní metr k anténě nebo plácám blbosti?
USB karty existuji. Nevim teda jak jsou na tom s externim konektorem na antenu (vetsina ho nema), ale vest tak dlouhej USB kabel se mi nepovedlo. Zkousel jsem 8metru kabel a nechytalo se to. Pry existuje nejaka soucastka co by to mohla dovolit prodlouzit, ale zatim se mi ji nepodarilo najit ...
Já bych to neřešil takto, ale použil bych např. Linksyse WAP11, ten umístil na střechu, kabel k anténě by byl krátký, a WAP11 se připojuje k PC přes sí?ovou kartu.
co jsem nasel info tak maximalni delka kabelu pro usb je 5 metru. pak se musi dat usb hub a zase se muze tahnout 5 metru. avsak i pocet hubu je omezen a to na maximalne 5.
Ja teda nevim, ale jestli Ti jde o delku 10m, pak nevim proc slozite resis APcka, ci prodluzovani USB dratu - vzdyt blba H1000 za 46kc/metr Ti na 10m udela blby 2-3dB utlum a to jeste nikoho nezabilo!! :-)))