bydlim na Stratilce na Kylesovskem kopci. Zatim to pro mne neni akutni, jeste jsem v pataku v Brne na Vejsce, ale diky tomu jsem celkem zmlsany na pripojeni k internetu. Chtelo by to zjistit nejake informace kde se da levne pripojit apod. Mozna by mi kamos mohl sehnat mapu s vyskopisem.. Pokud by se ozvalo vice lidi bylo by to prima. Kdyz tak pisni do diskuze...
Pripojeni na net by nebyl zas takovy problem protoze si poriziju mikrovlnu takze by se dalo podelit o mesicni poplatky a kdyby bylo vic lidi tak to jde spojit se satelitem ale to uz je trochu moc optimisticke kdyz jediny kdo se ozval si ty a to jeste budes "par" mesicu pryc.
1) chlapi, kolik nas tu je z opavy, kdo by chteli bezdrat? ja vim asi tak o dalsich dvou kamosich, kteri by do toho mozna sli ale chtelo by to nejak ujednotit a udelat mapu zajemcu, viditelnost mezi sebou atd...
2) Nevite taky nekdo nahodou, kolik si v opave za bezdrat inkasuje Opavanet? Rekneme 64kb linka, nesdilena, neomezena data ... (je to realna nabidka)¨
Myslim, ze cokoliv jineho nez min. 64k+nolimit+noshare nema cenu, neniliz pravda
3) Opavanet tedka taky natahal nejakou optiku po celym kylesovskym sidlisti a pry ma v zameru tam udelat bezdratovy AP pro ty co nebydli na sidlisti. Ale jak to bude s cenama za den bezdrat, to je zatim nejak v tajnosti ...
Bydlim tesne pod Kylesovskym kopcem u trati na hradec a na krnov
Ja jsem jako AP v podstate vylouceny protoze jsem ze Suchych Lazec ale vyskove jsem skoro stejne jako opavske sylo (alespon odhadem protoze vidim v podstate vsechno az k nemu). Opavanet nema sice ceny tajne ale zalezi na konkretnim pripadu protoze jsou smluvni (aneb co si neukecas to nemas) ale pri jednani bych rozhodne nevyslovoval nic o pripojovani nejake site protoze by urcite sli mnohem vys nez kdyz to je na 1 pocitac.
zdravim ovocneho, uz jsem ti psal na icq, ale pisi i zde. dneska pri pohledu z okna mne napadlo jake krasne misto je ubytovna stavebky primo u tyrsaku. sice uz je tam ted spousta radiotechniky, ale myslim ze jako AP by to bylo idealni jak pro mne ktery jsem na kopci tak i pro nekoho z kylesovic. Muselo by se zjistit zda by se to tam nedalo nejak domluvit, jsem ale asi moc velky optimista. Nicmene jak uz jsem rikal, uvazuji o tom az asi za rok, ted na to nemam finance.. ale rad vas podporim.. zkusim se zeptat na tu mapu s vyskopisem..
no rozhodne nejsem zadny genius ale napadlo mne, ze mozna by pro zacatek slo domluvit a poridit par fotek z te budovy,nejake panorama. musim se nejdrive zeptat,ale v opave jsem ted vetsinou jen o vikendech, takze to asi chvilku potrva.
Jo to stavebni uciliste by bylo asi dobre viditelny bod ale mam pocit, ze domluva s tamnim reditelem asi bude tezka, nebot co vim z doslechu i opavanet tam vlastne do dneska nema bod, nebote pry meli problemy se domluvit prave s tamnim reditelem.
J2ovocny: neznas nahodou nejakeho Vaska Skuplika z Lazcu?
Ten pan reditel se jmenule Ladislav Kubecka, zkusim se o vikendu zeptat kamarada, ten by mozna mohl vedet vice.. a pak se uvidi. ale na strese jejich ubytovny je vysilacu celkem dost, takze nekomu se to urcite povedlo, asi $telocom$ ,kdo vi.. ALe i kdyby nam dal souhlas k instalaci, pak bude mozna orisek vyresit topologii vysilacu na te strese tak, aby nedoslo k vzajemnemu ruseni.
horn: neznam, netusim . mozna priblizit v ktere casti bydli a treba si vzpomenu. <br> Froid : no to ruseni bude asi nejvedsi problem protoze jestli nekomu zkratime dosah a ten dotycny za to nainstalovani anteny zaplatil tak nas urcite vyhodi (pokud se to vubec podari zaridit zvlast kdyz nedostanou $ coz bude nejvedsi problem).
zdravim, tak kamos mi napsal:
.. No nicméně, jestli chceš něco vyšpekulovat, tak ti rád pomůžu,
> protože výškopis Opavy (a celé ČR) tady máme a k tomu ty snímky a
> nejrůznější mapky, rastry a zabagedy. Je to na tobě, jestli něco chceš,
> napiš mi co konkrétně a já se pokusím to vykutit. Měj se fajn. Čus.
takze prosim, at pisete co by to melo byt. Ja se zatim tak moc v tom nevyznam. Ale asi by bylo potreba nejdrive napsat adresy. Mozna i v jake vysce od terenu by mela byt umistena antena. Kdo s tim ma zkusenosti, ktere veci je potreba ziskat at pisne, ja mu pak mailnu. zatim ..