Mikim
Newbie
|
Zase jsem se sem dost dlouho nedostal, takze mam ruzne poznamky:
1) to ze by pres HW AP neslo routovani je nesmysl - neni k tomu zadny duvod - to ze AP samo neroutuje neznamena ze by router co je k nemu pripojen by nemohl routovat - neni k tomu zadny duvod, jedine snad, ze by tam nefungoval multicast, coz se mi zda dneska vice nez neuveritelne a i tak by to vadilo maimalne OSPF nebo RIPv2, ale treba BGP chodit musi kdekoliv.
2) Pochvala za dobrou koupi anteny, jinak antena se nastavi do horizontalni polarizace, protoze vsesmerovky na AP jsou jedine vertikalni, takze je ve vertikalnim obvykle vic rozptyleneho ruseni, takze aby ten signal nebyl tolik zarusenej, nastavi se to v opacne polarizaci
3) Ta 900 v nabidce neni tak extremne levna - pokud se odepise DPH, coz snad Gookin rikal, ze by na nekoho slo, tak se novy poridi za zhruba stejnou cenu - jinak jak jsem rikal smysl ma bud 700 nebo 2000 a na srazu se dohodlo, ze radeji 2000.
4) Vsechny linky z jizaku pokud jde o site pripojene pres Thundernet vedou z Thundernet-jizak - je tedy logicke pokud bychom se pripojili k THNet pripojit se primo k node THNet-Jizak, tak aby tranzitni provoz z HM do vzdalenych lokalit a obracene nelital zbytecne po jizaku sem a tam. Pokud to nebude technicky mozne, muze se hledat jine reseni napriklad pripojeni pres Doc.
5) Pokud jde o DJDodo, je prozatim zbytecne, aby se uvazovalo o nejakem mikrovlnem spoji primo na HM, staci kdyz to bude chodit celkem obstojne z jizaku dal - bohuzel ale neni moc jasne jak jsou ty AP na jizaku pripojeny dal a jaka je tedy jejich kvalita.
6) V zasade jsou na jizaku 2 konkurecni site pripojene k svemu ISP - je celkem skoda, ze nejsou navzajem propojene. Lec zasadni otazkou je pres koho se pripojit - nejlepsi by asi bylo vyzkouset, jak to komu chodi a taky kudy. Se znalosti adres na obou sitich by se dalo zkusit jak i z opacne strany, tedy z jadra CZF na kazdou sit. Bohuzel zakladnim probemem je pres veskerou snahu nedostatek casu, takze se k tomu nemuzu porad dostat, coz je mi lito, ale moc s tim prozatim nezvladam udelat.
7) Prosim zadna dalsi fora, dalsi drobeni je fakt sileny, to aby clovek informace hledal pomalu pres Google.
|