Tam znam lidi, kteri chteji net, ale nerozumi dostatecne pocitacum (takze kdyby se pripojovali, tak bych to asi delal ja). Takze pokud nekdo delate dlouhou lajnu a potrebujete retranslovat, tak se ozvete.
Damy a panove z Vodolky, co udelame s tim Internetem? Pokud nas bude vice, urcite nejake reseni najdeme. Mesto lezi na rovine, vysokych budov je tam take dost. Na zadne z nich jsem osobne nebyl, ale Praha je na dohled. Tak se ozvete, mate-li kdo zajem!
Jsem take jednim z budoucich najemniku, nicmene problem je, ze Praha je za kopcem. Ale v Bohnicich (kde bydlim ted) je docela solidni infrastruktura a pripojeni. Chtelo by se to nejak pripojit k nim. Ale 802.11b, g a spol, jsou na to asi kratky.
Taky jsem z Vodolky a tak me zajima, jestli se pokrocilo od posledniho prispevku. Tak jaka je situace?
PS: Kdyz uz nic aspon bude to tema zase chvilku nahore ve foru
Měl bych jednu otázku: kdo všechno z vás bydlí na "Odolce"?
Jde o to že v mém okolí jsou lidi který by do toho šli, měli by jsme se všichni odoláci (budoucí i stávající) někde sejít a prokonzultovat to. Já bych do toho šel, a tak na 70% by toho šel i LEED kterej bydlí kousek ode mě a ještě moji 2 další kámoši.
Nejdriv omluva za pozdni odpoved, nekontroval jsem si schranku na quickovi(pouze firemni).
- Bydlim v ulici Pod Tvrzi 391, presne za tema rozestavenejma barakama na dolnim sidlisti v druhem patre. Vyhled z okna nemuzu moc zatim posoudit, vracim se domu vecer a to koukam akorat do reflektoru na tom stavenisti(vracim se za tmy). Mrknu se o vikendu a dam vedet. Pravdepodobne to ale bude nejakej barak primo proti tomu lesu nahore, nebo v horsim pripade jenom ten les. Jinak ty rozestaveny baraky jsou docela vysoky(vyssi nez nas), takze je otazka, co vlastne je videt ze strechy toho naseho.
- Z financniho hlediska na to ted stejne nemam moc prachy, pak zas budou dovolene... Proste bych do toho sel, ale asi az nekdy pozdeji, snad napodzim.
- V kazdem pripade me ale zajima jak to dopadne a bude fungovat, a jestli to tady na Vodolce bude, a bude moznost se pak pozdeji pripojit, tak to bude fakt vyborne. Samozrejme me zajimaji naklady, rychlost linek(hlavne inet) a kvalita spojeni a tak...
- Jinak by to chtelo na to na Odolce nalakat lidi, naklady by se rozpocitali. Mohli by se chytnout lidi, co se maji nastehovat do tech novych panelaku na dole, s tim by se pri budovani noveho AP mohlo pocitat. Proste udelat to tak, aby ty AP potom na sebe dobre videli, to by snad slo udelat. V konfere uz byli kdysi nejake prispevky od tech lidi co se maj stehovat, chtelo by to par internetem rozheckanejch Prazaku :-), a udelat druhe APcko na novejch vezacich.
Takze zatim takhle, o vikendu dam jeste vedet, jak je to s tim vyhledem. Jinak myslim, ze se asi nezname, ale snad to nijak vadit nebude... :-)
4Pmk:
Inet by byl pro začátek tak 2 Mbps (postupem času by se to navyšovalo)ale muselo by bejt tak 20 lidí.
Já bydlím: V Malém Háji 354
S tim spojením s horní "Vodolkou" to bude horší, z mého paneláku možná vidím na to staveniště tam dole, ale to je jenom
domněnka protože na střeše jsem nebyl.
4Karel FILIP:
Díky za pomoc určitě se na tebe obrátíme až to budem stavět,
s tim spojenim do Pražského CZF to bude trochu háček protože
nejbližší funkční bod je vzdálen asi 8 Km, takže budem nuceni
udělat HOP třeba přes Klíčany.