=CK2=
Newbie
|
TO NEJJEDNODUŠŠÍ, avšak také jen nejzákladnější připojení.
Hodně dlouho jsem tady na všech možných tématech zkoumal možné i nemožné možnosti a nakonec jsem dospěl k tomu, že nejjednodušší a asi nejspolehlivější je to nejjednodušší:
karta + pigtail + kabel + anténa
(původně jsem chtěl HW AP v klient módu, ale vzdal jsem to - nechci se o to totiž ani trochu starat - kdo chce, má mnohem, ale mnohem více možností, a tak tady ani neztrácejte čas :-)
Co a proč jsem zvolil:
Karta (po pročtění diskusí jsem dospěl k závěru - ale nikomu to ani náhodou nevnucuju - že nejspolehlivější, i když ne nejvýkonnější je klasika - tedy ZCOM XI-626).
Vzhledem k tomu, že mám AP, na které se připojuji cca na 100 m, tak jsem moc nemusel řešit anténu (signál jsem "chytnul", tedy spíš se sem tam objevil i přes ten "camplík" přímo od karty). Také jsem díky vzdálenosti antény nemusel řešit kvalitu kabelu.
Mám tedy směrovku 12dB spojenou 5 m kabelem (vzal jsem co bylo nic extra jsem na tuto délku nepotřeboval).
Teď již jen softem doladim regulaci. Jen zopáknu, a? je to pohromadě, nesmíte vyzářit víc, jak 20dB (sečtena karta a anténa, odečteny spoje, kabel....).
Tak toto je kra?oučkatý příběh jedné duše z CZFREE. Pokud si tedy nevíte rady ve zněti příspěvků, šáhněte po této klasice. Snad všechny její mouchy se tu už objevily a vyřešily.
Jakou anténu a kabel, to vám už určitě poradí ten, na koho se budete připojovat.
=CK2=
|