ahoj lidi, dlouho jsem se neozavl a tak koukam jak puk, jak se to tu konecne rozjizdi.
muj problem je ten ze mozna bych mohl na strechu (node seva) prima viditelnost(z te strechy na semuok(jih asi 4cm od praveho okraje, nizky panelak mezi vezaky, popraskana omitka za zeleznou konstrukci byvaleho kina)
ale bydlim v prizemi a z bytu to je leda tak to poustet krtkum jak daleko musi byt router od anteny? uneslo by to tech asi 30-50 metru ? nebo musim na strese vybudovat kabinku? lepsi pouzit primo nejaky router,nebo PC sunku s FreeBSD ci DEBIANem?(o OS se vede diskuze).Do PC trochu delam,ale spis po SW casti.v HW trochu plavu. jsem ochotnej to rozjet a snad se mi podari byt v boji proti vykopavkam uspesnejsi nez dwo.
T.
Zdravicko panove.
Nerad vam musim sdelit spatnou zpravu. Po prozkoumani fotek od benyho ze strechy a mapy v CZFree je viditelnost mezi Seva a FoFrNET HOME nejspis nulova. Z 1. patra urcite a ze strechy na 80%. V ceste lezi hlavní stan dwoem zmiňovaných což znamená 1:0 pro ne :(
Zmerit to neni problem, staci se jen dohodnout na case a mit zajištěn přistup na střechu. Z prvního patra to fakt nemá smysl zkoušet.
Dohodni se s majitelem klíčů a dej mi vědět PMkem.
Zdravim, nejakou dobu mi nesel net, takze se po nejake dobe hlasim, ze s prvni vyplatou mam financ na nakup potrebneho a rad bych to konecne nejak vymyslel. Jak to vypada s Dolejskem? Slivansky si uz poridil sitovku )
BENY: Dal by se pouzit nejakej repeater s odbockou na pripojeni k vam? Jak by se to vyresilo a na kolik by to tak vyslo? Mam namysli Ja, Sliva, FoFrNet...
Nevim, kde bydlí Sliva... Jakub Dolejšek má se střechou utrum... Pokud uvidim na Slivu, dá se uvažovat o spojení... Tady to fofrčí super a další lidičky jsou vítaný...