ale ty to porad nechapes, to neni "moje" dilna, nebo moje mereni, ta antena byla vyrobena, prodavana a schvalena jako 17dB pro MMDS, chapes to uz konecne? Ne 24dB, ani 22dB, ale 17db!!! z hlavy samozrejmne nevim vyrobce, ale je to proste 17ka a hotovo. Duvod, proc nemuze mit 24dB je spatna parabola, ty ocelove draty jsou moc tenke a hlavne jsou z malo vodiveho materialu, aby za neco stala, musela by byt budto plna, nebo z hliniku, nebo nejlepe oboje. Za druhy ma fakt spatny zaric, ktery zari do cele roviny, ne jen do paraboly, jak by mel, lepsi sita maji alespon odrazny plech, ktery je umisten pred zaricem. Takze, nebalamut tady neznale lidi, je to od tebe nefer, pokud jsi skutecne nezaly a fakt si myslis, ze ma 24dB, dolpn si vzdelani, nebo si nech poradit, nejsem tu jediny, kdo ti rika, ze jo je pri nejlepsim 17ka. HOWK
Ahoj všem,
po přečtení předcházejících příspěvků mi to nedá abych se taky nepřidal se svou troškou. Tak předně, tato anténa je opravdu původně určená k MMDS, jedná se o jeden z prvních modelů které montoval Kabel Net. Součástí této antény byl i externí konvertor, anténa se k němu připojovolala N konektorem. Po drobné úpravě jako je zkrácení dipolu v ozařovači a zkrácení symetrizace je docela dobře použitelná na WiFi se ziskem cca 15-16 dB. Ten zisk myslím po úpravě. Toto je seriozně změřeno, těchto antén mi prošlo rukama snad 50, takže vím moc dobře o čem mluvím. Tolik jen na vysvětlenou. Pro případné útoky proti mě podotýkám že antény nevyrábím doma na koleně, ale profesionálně, na tento segment sice nemám "měřák" za milion, ale "jen" za cca 400 000, ovšem umím s ním dělat. Co se týká mojí osoby, navrhujemem a vyrábíme /profesionálně / radiokomunikační antény, máme certifikaci od úřadu pro civilní letectví na anténní systémy, naše antény používá kromě záchranek, hasičů a spousty jiných, třeba i Č. telekomunikační úřad na svých pracovištích radiomonitoringu, a také třeba i tvůj oblíbený Eurotel, a proto si troufám tvrdit že o anténách "něco " vím. A proto jako profesinál tvrdím že plácáš naprosté nesmysly a že neumíš anténu ani správně namontovat natož jen vzdáleně tušit co je to dB! Pokud se ti cokoliv z toho co jsem napsal nelíbí , shodou okolností jsem z Brna a klidně si o anténách můžeme popovídat, moje číslo je 608 700011. Leoš
o ceně se snad ani nezmiňuju, tyto antény byly dostupné za cca 300-500,- za úpravu /tím myslím doladění dipolu, ne pokroucení reflektoru/ se účtovalo cca 200,- . Za 1300 bych si netroufl takový šrot nabízet ani ve snu...