Ahojte lidi, uz skoro budu realizovat jeden node, s tim, ze dost pravdepodobne kvuli delce kaablu ze strechy budu muset dat nahoru jedno PiCidlo s routovaci minidistribuci Linuxu (s Linuxem nejsem zacatecnik, jen nemam zkusenost s temito distribucemi...) Zajimalo by mne co Vy mate na svych serverech, routerech atd.. na jakem behate hardwaru jak je to s podporou wifi karet na Linuxu atd. Mozna uz nekde existuje thread zabyvajici se jen timto akorat sem ho zatim zde nenasel tak pripadne sem na nej hodte link. Dik za odpovedi.
u me beha notebook iP 133 MHz, MB bez L2 cache , 16 MB RAM a HDD 540 MB, PCMCIA 3COM sitovka s par kb FIFO a PCMCIA wireless Awaya. Distribuce Debian s 2.4.18 kernelem a beha to docela slusne (vnitrni sit ma 6 klientu na 10MBit siti), QoS samozrejmosti. Vyuziti procesoru 0,00prd, pamet: 1,24 MB volnych. Takze muj stroj ma rezervy )) Mit vic pameti a misto na disku, rozbehnu tam Quake ded. server )
Kdosi tu poukazal,ze FreeBSD je pry na routovani rychlejsi nez Linux.Co je na tom pravdy a jak je to s obtiznosti konfigurace?
P.S.:Stahnul jsem si FBSD 4.6.2 ale nemam vypalovacku a nemuzu najit image pro boot z diskety.Pomuze mi nekdo?
Sorry chlapi. Nechci vyvolávat žádné flamewar, ale dávat redhat na router, to mi rve srdce. Linux jako takový je OK, xBSD je pravděpodobně o něco lepčejší. Ale ten RedHat :((( To už tam můžete dát rovnou NT/XP.
Diky za odpovedi, uz v tom mam aspon trosicku jasno (vod kamose dostanu akousi 486) takze na router asi prijde freesco (uz ho mam sosle a vypada to celkem good)... Jinac v bezne praxi se asi nejvic vyznam v Redhatu ale na 486...
Ted se pokusim nainstalovat FreeBSD,ale to mi taky pripada jako pomerne rozsahla distibuce a kernel jsem v linuxu nikdy nekompiloval,tak nevim,jestli to zvladnu.Potrebuju DHCP,NAT router,Squid,asi sambu,nejakej remote admin a neco jako getright,ale to ma asi kazdej linux.Myslite,ze to zvladnu? Je freeBSD o dost jine nez linux?