fidorkozrout: dobrej nick
No asi budeš první, ale podle mě to reálný je. Akorát je otázka, jestli se přitom využijou všechny možnosti, co tahle škatulka nabízí. A pokud to má běžet někde pod střechou, bude nejdřív vhodný vyzkoušet, jak to bude snášet výkyvy teplot.
Jinak tohle zařízení je už docela slušně probádaný a kdo vidí do Linuchu, může si s tim dělat skoro cokoliv - to je obrovská výhoda.
Technik:
Nicmene vykyvy teplot resim i pokud udelam PC AP.
Slo mi hlavne o to, jestli to bude dostatecne stabilni a vykonne.
Ze zacatku bych tez chtel pouzit WDS, abych na nekterych lokalitach usetril zarizeni. Cetl jsem ale, ze WDS vyrazne snizuje propustnost; nemate s tim nekdo konkretni zkusenost?
fidorkozrout: géčko mam doma krátce (zápůjčka díky laskavosti i4), delší dobu jedu na béčku v režimu klienta a se stabilitou ani s výkonem sem neměl problém. Zkoušel sem zátěžovej test, kdy v tomhle režimu na LAN visely 2 stanice a sosaly naráz data ze vzdálenýho APčka. Jelo to v pohodě, ale taky to bylo v ideálních podmínkách - v místnosti, takže signál byl super. Nemám možnost to vyzkoušet v režimu, kdy na něm v režimu AP skrz vzduch visí několik stanic a sosaji s max. rychlostí. Někde na začátku tohohle threadu je link na (dnes už prehistorickej) test WL-500b, doporučuju nalistovat, nedopadlo to myslim zle a od tý doby bylo už několik dalších verzí firmware.
Taky sem zkoušel dlouhodobě sosat data z USB kamery přes WiFi a rovněž sem nenarazil na problém s padánim nebo něčim podobným.
S WDS si hodlám hrát v nejbližší budoucnosti, akorát nevim, jestli to vůbec bude mít smysl v omezeným prostoru bytu...
Čistě teoretický dotaz - myslíte že by na tom WL-500g šla rozjet Samba (sdílel bych disk přes USB pomocí ní, ne přes FTP)? Kolik zbývá po spuštění celého zařízení volné paměti? To by snad byl jediný potencionální limit, nemyslíte?
Byla by to fajn náhrada serveru, který hučí a moc žere...