Ahoj,
nevite nekdo nahodou o necem spolehlivem v 5.8GHz na venkovni patere(3-9km) s cenou tak do 40-60tis. za komplet point to point?Sice jsem se dival na vanco.cz ,ale co mam reference tak to radio Tsunami neni moc dobre(dival jsem se na graf jeho prenosove statistiky a spicky se sekali na 1Mb)... .Tedy neco jiného.Nemusí to být hned,sháním to pro nasazení za 3-4měsíce,takže snad se do té doby ještě něco oběví.Máte někdo zkušenosti s Motorola Canopy?
Co by jste mi doporučili za přenos na pouhých cca 100m? Stačil by mi jednosměrný spoj (několik obrazů současně), ale raději obousměrný datový s reálnou rychlostí min. 100 Mbit/s.
Dík za tipy.
jo jo. trango muzu jenom doporucit. mame ho na jednom paternim spoji a zatim sama chvala... i pri zatizeni neni ping pres 5 ms... ) ale cena je trochu vyssi.
tsunami mame prave objednane tak doufam ze s tim 1Mbitem to nebude pravda jinak me z toho jebne....
Napis skusenosti simte stim Trangem- prenos vypadky cena,vzdalenost a tak.
Jinak uvidis jak to Tsunami.Taky se me to nezdalo(a porad neyda,snad na tech 7.5km maji spatne anteny nebo janevim co),ale videl jsem ten graf od opravdu velkeho ISP co mi jeden muj znamy od nich ukazoval jak si tam zakaznici stezuji a bodejt by ne kdyz je jich tam vic daji skoro 3Mb a lajna co jsem pres den videl mela jen par spic za den zarovnanych na 1Mb :-( .A samosebou vse vypada na radia byt to sami prodejci servisuji a nepochybuj o tom ze ten ISP dela nejake sdilenky stemato radiama,byt jsou pro nej low cost,ten ma tak 100Mb za tim radiem,ale problem je ta pater k zakaznikum na Tsunami radiich... .
trango mame na spoji asi 800 m dlouhém. i při zytížení jsem nikdy nezaznamenal ping pres 10 ms. jedo to v realu neco okolo 7 Mbit. Cena je cca 50000 za AP a 2000 za klienta
Tsunami ptp mame na 3 paternich spojich ( 2x 800m a 1x 2,5Km) a zatim spokojenost. Prumerny ping je 2-3ms a to i pri plnem zatizeni, spicky jsou ojedninele a nepresahnou 10ms. Datova propustnost - chovanim pripomina 8Mb full duplexx (max cca 8Mb pro kazdy smer a to i najednou).
Canopy PointToMultipoint jse tu meli take, ale za tyden putovalo zpet - pingy v klidu 20ms, pri zatezi i 100ms a 5% ztraty ((