Dobrý den vespolek ! Tak mě napadlo, že by nemuselo být špatné zkusit net sharing,jelikoz mě dialup už dost štve... Ale nemám ŽÁDNÉ zkušenosti ani kamaráda/známého co by s tím měl, takže bych potřeboval docela poradit iba na to... Bydlím v Jaselské 20, to je ten barák v T-čku s Mařákovou, 3.patro. Pro začátek jen otázka: bylo by možné se odtuď někam (třeba k vám) přidat ? Doplňující otázka: pokud ano, co všechno musím udělat a koupit a jak až moc náročné to je... Každopádně díky jestli mi někdo odpovíte.
koukni se na mapu CZF na body "winel" a "Ahoj". To josu APcka (mista kam se pripojujes), jedno 150, druhe asi 250 metru daleko = to je na WiFi blizko. Budes potrebovat nejake WiFi pojitko, at uz v podobe externi krabicky do USB nebo sitove karty, nebo jako kartu do pocitace a mozna externi antenu. Cele by te to prijde na 2 a 4 tisice. Podivej se z okna na jake z tech dvou AP mas lepsi vyhled a kontaktuj jejich spravce, urcite ti poradi. A zkus se kouknout do FAQu.
V poho, až TAk špatný to se mnou neni, abych byl TAKHLE mimo. Netsharing ?No možná jsem to špatně řekl, ale myslel jsem tím sdílení připojení k internetu. Což, jak doufám, je to co se zde rámcově provozuje. Je to tak ? Asi jo, ne ?
Zdravim ve spolek. Už jsem se o to jednou zajímal, ale pak z toho sešlo. Takže...chtěl bych se připojit (kdo by to byl čekal, co? ). Jsem v monitoru zanesenej jako "funus". Nejideálnější viditelnost by byla na "JaS", ale nenašel jsem o něm na fóru thread a ani pořádnou zmínku :( Jaký jsou možnosti? Nevim přesně, jestli vidim na Winel, potřebovalo by to proměřit...Nebyl by tady nějakej ochotník, co by to za pivko, dvě, tři přišel proměřit a případně mi s tim trochu helpnout? (sehnání hw a instalace...)
Zdravim, uvazuju o pripojeni, zajimalo by mne jake jsou moznosti, rychlosti, podminky atak. Jsem v monitoru zanesen jako "janet", vidim tim smerem ke kulataku i ty strechy za nim, akorat nevim jestli taky vidim na tu spravnou strechu :-), asi by se to muselo nejak promerit. Diky.
Diky, na strechu neni problem se dostat, sice je ted v rekonstrukci,
ale to by nemela byt prekazka. Akorat zatim nejsem majitelem, zadne rozumne anteny, coz se samozrejme v budoucnu zmeni :-), takze pokud by jsi mel nejakou tu antenku na odzkouseni tak by jsme ten test mohli uspesne provest. Ja bych to videl nejlepe na nedeli, co Ty ?.
Co se tyce natazeni toho ethernetoveho kabelu, tak to taky neni spatny napad, akorat bych asi musel zacit rozmluvy se sousedama pres ktere by ten kabel sel a zjistit co ze to valstne pisou v tom telekomunikacnim zakonu :-).
ahoj, bydlim na hradcanske u metra, ulice k brusce 4 - je mozny se nejak pripojit na vasi sit? diky za zpravu rosta (pivonyr@centrum.cz)
btw - vubec se tu nevyznam...
Zamereno hlavne na oblast pod stadionem Sparta Praha (Toyota Arena), ktera je ohranicena ulicemi Milady Horakove a Korunovacni. Viditelnost sem by mohla byt prevazne z full AP Ariga; vsiml jsem si mnozstvi potencialnich zajimavych "planned" bodu (petidomi...). Problemem teto lokality je umisteni v doliku a stromy.
Zasadni je dohlednout na Arigu, pak uz inet pojede ;-)
Smerem do Dejvic taky neco existuje, ale ta nizina brani, abych poradne videl.
Stoji za zminku, ze je odtud krasne videt do Bohnic, kde taky asi skoncim, jestli se nepripojim ;-)
Signal jsem jeste nemeril; co se tyce tech dalsich uzlu, tak na ne fyzicky (okem) nevidim. Vim, kde jsou. Musi na ne byt prima viditelnost, ne?
Jinak (lama ;-) , jak bych to nejjednoduseji mohl zmerit?