Prosím o shovívavost k začátečníkovi na platformě Linux. Snažím se rozchodit kartu XI-626 pod Linuxem RH 9, ale nedaří se mi...
Tedy:
Stáhnul jsem si hostap-driver-0.1.3, rozbalil ho a zeditoval proměnnou KERNEL_PATH v souboru MakeFile tak, aby ukazovala na adresář se zdrojáky jádra. Jádro mám distribuční, zdrojáky se mi nainstalovaly z CD při instalaci systému.
Pak jsem zadal "make", zhruba po 10 minutách pro mě nesrozumitelných výpisů to skončilo, a napsalo mi to, že mám zadat "make install" s právy roota.
Udělal jsem to, a ve výpisu se objevily mimo jiné řádky typu:
"depmod: *** Unresolved symbols in ....", následuje cesta k výsledným modulům hostap.
A modul se samozřejmě nedá zavést...
Kde dělám chybu? Chybí snad něco v distribučním jádru, musím ho nejdříve překompilovat?
(Ještě jsem zapoměl napsat, že verze jádra je 2.4.20-8, a mám nainstalovány i wireless tools verze 25-8, opět z distribuce RH)
a) pročisti to pomocí make clean
b) zkompiluj pomocí make pci
c) nainstalu pomocí make pci_install (nebo make install_pci ?)
d) spus? pomocí modprobe hostap_pci, objeví se zařízení wlan0
e) nakonfiguruj záležitosti týkající se wifi pomocí iwconfig wlan0 <něco>
d) nakonfiguruj sí?ový záležitosti pomocí ifconfig wlan0 <parametry> nebo ip <sí?> dev wlan0
Je mozne, ze v distribucnim jadre chybi obecna wireless podpora, kterou potrebuje i HostAP. Podivej se nekam do adresare /boot, jestli tam krome jadra neni jeste soubor, jehoz jmeno je neco jako config-cislo_verze_jadra. Pokud tam je, tak se muzes podivat, zda v nem je radek CONFIG_NET_WIRELESS=y.
Pokud tam ten soubor je a radek taky, tak to neni problem.
Pokud tam ten soubor je a radek neni, tak to nejspise je ten problem.
Poud tam neni ten soubor, pak to nic nerika.
Jak jsem zjistil ještě z jiné strany, je nutné, aby jádro obsahovalo Wireless Extensions, a ty jsou tam až od verze 2.4.21.
Takže kompilaci jádra se bohužel nevyhnu... :(