Najde se par vlasimaku, ktery by do toho chteli jit se mnou? Rad bych se podilel na rozjeti freenetu ve Vlasimi. Dalo by se to udelat pres bezdrat od Contactelu, ale pro zacatek je potreba zjistit kolik lidi ma zajem.
sice jsem ted prevazne v Praze, kde uz CZfree celkem jede, ale nerad bych nechal rodnou Vlasim pozadu , takze zkusim rozhodit site po svych znamych ve Vlasi, kteri by mohli mit zajem.
Po delsi dobe dalsi prispevek k rozsireni na Vlasimsko. Mozna bych dal dohromady dalsich 10 - 15 lidi. Vestina jsme pocitac. silenci , mame i nejake znalosti z oblasti radiokomunikace. Chtelo by se nekde sejit a dat hlavy dohromady :-)
09.02.2003 v 16:37
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Nazdar Vlasimaci. Pokud by nas bylo nejmene 10 tak by se to dalo rozjet. Chtelo by to ale dat hlavy dohromady a nekde se sejit. Musime s tim ale uz neco udelat. Orkesane, pokud bys vedel o vice lidech, nevahej a zkontaktuj je. Jestlize ma nekdo zkusenosti s realizaci Freenetu, bude jenom vitan. Napiste mi na mail a muzeme dohodnout sraz v hospode ve Vlasimi.
S pozdravem Slabak
Fuck Telecom.
Hmm to je celkem dobry, osm lidi jenom z Domasina. Ale bude problem asi jina vec. Sezene nekdo nejaky ISP na inet? Precejenom APcko udelame vpoho, ale bez inetu bude celkem na nic... Pochybuju, ze nekdo ve Vlasimi ma vysilac nebo signal...
Jedina moznost ISP ve Vlasimi pres bezdrat je Contactel. Potom uz pripada v uvahu jenom pevna linka. Ptal jsem se na kabelovce ve Vlasimi, jestli budou poskytovat inet pres kabel, tak mi rekli ze urcite, ale nejdriv az v lete. A cena ? Bylo mi receno ze neco kolem 500 Kc za 128 kilo. Bez limitu.
No, je fakt ze sehnani konektivity bude asi nejvetsi problem... Imho ten vlasimskej bezdrat neposkytuje primo Contactel, ale jedna firma, ktera ma jen od Contactelu licenci... Tusim ze se jmenuje ABNet nebo tak nejak... A tezko rict, kolik si za to oni reknou, aby to nevyslo draz nez ta kabelovka... :(
A na pevnou lajnu by nas muselo bejt fakt hodne, aby se to vyplatilo...
18.02.2003 v 12:20
Alex
Tak nevim, jestli to s tou kabelovkou myslej vazne. Ale jestli jo, tak by to nemelo chybu. Ale, ale, ale...
Beru signal na TV z kabelovky a maj problem ji vubec udrzet v chodu. Desny ruseni a nevedej co s tim, tak nevim, jak by to s tim netem vypadalo... Snad se polepsi. Ale na to leto neverim. Jestli se jim to povede, tak moooozna na konci roku .
Ja uz jsem se o to zajimal minulej rok a nekdy v zari 2002 mi tvrdily na kabelovce, ze chtej inet poskytovat od prosince a nejdele od ledna. Kdyz jsem tam volal ted v lednu tak mi rekly ze nestihly vsude dat hvezdicovej system na kterym je to zavisly, ale ze to na jare musej stihnout a od leta zacnou poskytovat inet. Taky tomu osobne moc neverim ale ve Vlasimi nezbyva nic jinyho nez doufat.
19.02.2003 v 09:31
Alex
Takže je čas se sejít. Kdo máte zájem pokecat a probrat všechno kolem, můžete přijít v sobotu 1.3.2003 do Grilu (naproti jatkům) ve Vlašimi v 18:00. Je to tam domluvený. Bude klid. Je tam pivko, kořala, jídlo apod.. Akorát kdo budete chtít jídlo, tak to napište. Je to potřeba vědět dopředu. Bude dobrý, když dorazí někdo z Prahy, nebo z jinýho města, kde to funguje a má s tím zkušenosti. Napište sem, kdo přijde. Těšíme se.