Melf
Newbie
|
Přeřvávání antén |
Příspěvek č. 1 |
V síti se nám vyskytl následující problém:
Sí? vypadá asi takto:
Jsme připojeni na AP
/D-link 900 AP+ C2/ s všesměrovou anténou, které je bridgem připojeno dál a do internetu.
Je nás na něm zatím 5, já asi na 300 - 400 metrů přez domy /plechovka, D-link 900 AP+ C2/, druhý člověk stejným směrem asi o 100 metrů blíž na přímou viditelnost /feedhorn, D-link 900 AP+ C2/,
třetí člověk je asi padesát metrů od APčka /originální pendrek, D-link 900 AP+ C2/, čtvrtý člověk je asi 200 metrů opačným směrem než 3 předchozí lidé /malá pidiparabolka, D-link 900 AP+ B1 FW 2.3/ a pátý člověk je asi kilometr daleko /síto, D-link 900 AP+ revizi teď nevím/. Bohužel zatím nemáme kartu do na?asu s externím výstupem,tak sou antény zamířené dost "od oka".
Stává se nám to, že se na ap dost nepředvídatelně zhoršují pingy. Zajímavým jevem je, že když je rychlost ode mě kolem 50 kB ven či dovnitř, sou mnohem horší pingy, než když se rychlost skokově zvýší na 100 na up nebo na 300 na down /víc se mi ze špatně namířené plechovky dostat nepodařilo/. :-) Proto ani limitování tarafiku nic neřeší....zřejmě půjde ne o zátěž, ale o to, že AP při vyšší rychlost odbyvuje pakety rychleji. Mám podezření na to, že se buď AP přepne na rychlost nejpomalejšího klienta, nebo že mě přelušují ostaní silnější nebo bližší antény :-(( Ještě dodám, že na AP je zapnut 4x mod, který by mohl také dělat svinčík.....
Dokázal by mi někdo poradit, popřípadě odhalit skryté souvyslosti ?
|