Tim AUTO se mysli u rezimu klient zadat MAC adresu natvrdo a nescanovat pasmo ??? V posledni dobe jsem nejaky zabrzdeny, tak se na me kdyztak nezlobte za blby prispevek
hmm, tak me to proste nefunguje. Davam 13ku rucne, pisu primo MAC adresu APcka, dokonce i SSID jsem tam vyplnil (i kdyz myslim, ze to tam byt nemusi) a stale nic. Ani ping. V site survey se uz pak ani neobjevuje vubec zadna sit. Pravda je, ze tam mam uz ten FW 201, protoze si s tim uz par dni hraju. Ale myslim, ze se to uplne stejne chovalo i s tim puvodnim. Takze moje krabicka je tvrdohlavejsi....
Po strastiplnem vikendu, otravovani par lidi a procitani tohoto threadu se mi podarilo rozchodit D-Linka DWL-700AP v klientskem modu. Vetsina je zde spravne recena, jenom posledni bod jsem tu nenasel a ten je asi nejvetsim kamenem urazu. Nize tedy shrnuji "prekvapeni" se kterymi jsem mel problem.
Pouzivam pojmy:
klient = DWL700
karta = ethernetova karta pres kterou je dlink spojen s pocitacem
router = zarizeni na ktere se ma dlink pripojit pres wifi
1) DWL700 klienta umi dobre
2) netreba menit na klientovi nastaveni LAN (jenom na karte v dobe konfigurace)
3) pri filtrovani MAC adres je treba (na routeru) zadat MACa karty
4) pri sifrovani se musi na klientovi vyplnit nejen Home-Wireless, ale take v Advanced-Performance rucne zaskrtnout "Shared key"
5) oproti tomu co se zde pise - ze se musi vyplnit na klientovi i SSID - ja nemohu souhlasit, jede mi to uplne vpoho i s vychozim SSID (default)
6) pro nastavovani klienta jsem musel pouzit MS Internet Explorer; pod Mozillou i Operou mi totiz (zrejme kvuli JavaScriptu/VBScriptu) nefunguje v Advanced-Mode okynko SiteSurvey (resp. se otevre, pise ze hleda, ale neobjevi s v nem nalezene site)
7) KAMEN URAZU: po nalezeni okolnich siti (v otevrenem okenku ze SiteSurvey) staci tuto oznacit a kliknout na Connect.
A kamen urazu je to proto, ze pokud provedu jakekoli zmeny (treba v sifrovani) az potom, treba i dam save a restart, tak mi to proste nejede a nejede. proste se musi nechat znova SiteSurvey, oznacit chtenou sit a nechat klienta resetovat z toho okynka siti (kliknutim na connect).
A to si prave myslim ze je problem treba pro Jaroucha (meni nastaveni, ale ono se neprojevi dokud se znova neudela siteSurvey).
no dokud AP vysilalo na kanale 1 tak v pohode, ale po tom co je na 13, tak to v Site Survey NIKDY nevidim. Takze na to rozhodne nemuzu kliknout a Connect. Jinak - ja si skutecne myslim, ze rozhodujici pro spojeni je MAC a ne SSID. Zcela jiste takhle funguje DWL-900AP, tam to mam vyzkouseny.
Hral jsem si celej vecer s DWL-900AP rev. B1 nekolik metru od DWL-700AP.
Pokud dam 900ku jako AP a 700ku jako klienta tak se proste na 12. a 13. kanale nespojim ani kdyz zkousim vsechny mozny "kouzla". Na ostatnich to funguje v pohode. Na AP jsem klidne mohl zmenit kanal a behem par vterin si PCcka zatim pingaly aniz bych na 700ku sahnul.
Pokud je nastavena MAC tak pak vubec nemusi byt SSID nebo dokonce muze byt uplne nesmyslny a jede to. Pokud je spravne vyplneny SSID tak pak muze byt MAC prazdny (napisou se tam nuly) a jede to taky.
Pokud udelam ze 700ky AP a z 900ky klienta tak to jede vsude i na 12. a 13. kanale.
Tak jsem si dneska trochu hrál s tou regulací:
Přes RS-232 a příkaz settxpowerlv to funguje - a podařilo se mi i něco málo naměřit (na Linuxovym AP jsem měl nějakou statistiku, která mi ukazuje signál os klienta, kterym byl DWL700):
Bez nastavení regulace jsem měl signál (míněno zřejmě SNR): 35 dB
Settxpowerlv 5 ... 35 dB
Settxpowerlv 4 ... 33-34 dB
Settxpowerlv 3 ... 22 dB
Settxpowerlv 2 ... 11 dB
Settxpowerlv 1 ... 9-10 dB
Příkazem sttxp se mi nepodařilo nastavit vůbec nic ... vždycky to hodilo zpátky na původní hodnotu - teda 35 dB a to a? jsem tam psal kde co a v různejch tvarech ... Nemá někdo anung, jak tenhle příkaz rozumně použít, aby to něco dělalo?? Asi by s tim ten výkon šel opravu měnit mnohem jemněji ...
Na default nastavení to jede naplno - teda 35 dB (jsem naměřil ... ) čili jako by to nebylo vůbec zregulované - oficielně cca 18 dBm ...
Čili standardní (default) nastavení je settxpowerlv 5