CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Zkušenosti s COMPEX WP11B+
123456789
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Příspěvek č. 97 

__________________

Naposledy upravil xchaos 18.04.2004 v 15:56

Old Post 18.04.2004 v 12:05
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
StoupaLutin
Newbie

Registrován: 05.03.2003
Příspěvků: 87

Unhappy Dej je levněji Příspěvek č. 98 

Dej je levněji a já je vezmu ... za nějakých 29něco je můžu mít taky (vč.DPH) ..

Old Post 18.04.2004 v 12:33
StoupaLutin je offline   Click Here to See the Profile for StoupaLutin   Find more posts by StoupaLutin   Click here to Send StoupaLutin a Private Message   Click Here to Email StoupaLutin   Visit StoupaLutin's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rikos
Newbie

Registrován: 18.04.2004
Příspěvků: 2

vytuhnuti po odpojeni PC Příspěvek č. 99 

Chtel jsem se zeptat, jako cerstvy uzivatel, mi compex provadi jednu nepeknou vec. Mam zari zeni na pude, eth kabelem do switche a 2 PC za switchem, v rezimu Wireless Routing Client vse chodi, uroven 36 %, parada, ale po vypnuti obou PC a naslednem zapnuti je bud disconnected nebo pise uroven 21% a jede na 1MBit. Po resetu naskoci normalne. Setkal se s tim nekdo? Firmvare 2.94 Build 0211, Feb 11 2004. Pokud to nasadim na obecni urad (jsme mala obec), tak me nakopou.

Dik za napady

Old Post 18.04.2004 v 16:59
rikos je offline   Click Here to See the Profile for rikos   Find more posts by rikos   Click here to Send rikos a Private Message   Click Here to Email rikos     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MG
Junior Member

Registrován: 29.08.2002
Příspěvků: 101

kanaly Příspěvek č. 100 

Me se u Compexu hodne stava ze se naladi uplne na jiny kanal nez by mel. Situace:
Mam AP ktere bezi na CH 3, pak mam Compexe jako AP Client s nastavenym SSID. Hned vedle anteny kam je zapojen Compex je dalsi mensi antena na ktery je zapojen Dlink700AP (rezim AP). Dlink je nastaven na CH11 a Dlink vysila signal na me kde mam druheho Compexe jako AP Client (prvni Compex a Dlink pouzivam jako retranslacni stanici, protoze nevidim primo na hlavni AP).

JENOMZE se mi dost casto stava, ze prvni Compex se sam naladi na CH11 a pak se to mezi sebou mele a nefunguje to. Pritom mam vsude na Compexech nastaveno SSID, aby to opravdu chytalo ty site, ktere chci ja. Presto se tak nedeje. Jde to jeste nejak jinak nastavit natvrdo, aby Compex jel na kanalu, na kterem chci ja a aby se samovolne neprestavoval???

__________________

MG

Naposledy upravil MG 18.04.2004 v 19:48

Old Post 18.04.2004 v 19:39
MG je offline   Click Here to See the Profile for MG   Find more posts by MG   Click here to Send MG a Private Message   Click Here to Email MG   Visit MG's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lord Thomas
Newbie

Registrován: 14.06.2003
Příspěvků: 32

Prodám HW AP Compex WP11B+ Příspěvek č. 101 

Prodám HW AP Compex WP11B+

Prodám HW AP Compex WP11B+, dva týdny staré, uplně nové, funkční, 2 roky záruka, se vším příslušenstvím, za 3000kč. popř. přidám 4 metry dlouhý tenký kabel s koncovkami M a F.

Old Post 20.04.2004 v 17:01
Lord Thomas je offline   Click Here to See the Profile for Lord Thomas   Find more posts by Lord Thomas   Click here to Send Lord Thomas a Private Message   Click Here to Email Lord Thomas     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
StoupaLutin
Newbie

Registrován: 05.03.2003
Příspěvků: 87

Re: Prodám HW AP Compex WP11B+ Příspěvek č. 102 

Naposledy upravil StoupaLutin 20.04.2004 v 18:47

Old Post 20.04.2004 v 18:40
StoupaLutin je offline   Click Here to See the Profile for StoupaLutin   Find more posts by StoupaLutin   Click here to Send StoupaLutin a Private Message   Click Here to Email StoupaLutin   Visit StoupaLutin's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lord Thomas
Newbie

Registrován: 14.06.2003
Příspěvků: 32

compex Příspěvek č. 103 

za jakou cenu byste ho koupil?

Old Post 21.04.2004 v 14:54
Lord Thomas je offline   Click Here to See the Profile for Lord Thomas   Find more posts by Lord Thomas   Click here to Send Lord Thomas a Private Message   Click Here to Email Lord Thomas     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lord DIABLO
Senior Member

Registrován: 29.03.2003
Příspěvků: 729

Router Příspěvek č. 104 

Old Post 25.04.2004 v 21:59
Lord DIABLO je offline   Click Here to See the Profile for Lord DIABLO   Find more posts by Lord DIABLO   Click here to Send Lord DIABLO a Private Message   Click Here to Email Lord DIABLO     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guli
BSD Guru

Registrován: 15.05.2002
Příspěvků: 93

Team Member: MOD

User is Mapper

Příspěvek č. 105 

pro mensi site, nebo koncove site proc ne?
ale u vetsich siti kvuli dyamickemu routovani by se to moc pouzit nedalo.

dal, za tu cenu uz bych pouzil spis ten Compex, protoze v nem je i wifi interface.
zas nema v sobe switch, ale i kdyz koupim samostatny switch a compex,
tak myslim ze to vyjde levnejc, nez kdyz bych koupil samotneho Wifi
klienta a tenhle router.
Dost zalezi na strukture site a na konkretnim reseni

__________________

Guli / Praha12.net Core Administrator ASN64527
mapper(oblast Prahy 12),
AP Platan owner
ICQ: 14215363

Naposledy upravil guli 25.04.2004 v 22:33

Old Post 25.04.2004 v 22:22
guli je offline   Click Here to See the Profile for guli   Find more posts by guli   Click here to Send guli a Private Message   Click Here to Email guli   Visit guli's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 106 

switch má v sobě compex Netpassage 16C a má v sobě aj bezdráta.

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 25.04.2004 v 22:39
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guli
BSD Guru

Registrován: 15.05.2002
Příspěvků: 93

Team Member: MOD

User is Mapper

Příspěvek č. 107 

jenze zas neumi tolik veci jako WP11b+
resp treba se mi nepovedlo rozbehat to tak,
aby to normalne routovalo - "Routing client"

__________________

Guli / Praha12.net Core Administrator ASN64527
mapper(oblast Prahy 12),
AP Platan owner
ICQ: 14215363

Old Post 25.04.2004 v 23:26
guli je offline   Click Here to See the Profile for guli   Find more posts by guli   Click here to Send guli a Private Message   Click Here to Email guli   Visit guli's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
n.e.o.c.z
Senior Member

Registrován: 24.07.2002
Příspěvků: 1125

Příspěvek č. 108 

__________________

----------------------------------------------
|Autor je možná lama a v sítích vůbec nevyzná|
----------------------------------------------

Old Post 25.04.2004 v 23:56
n.e.o.c.z je offline   Click Here to See the Profile for n.e.o.c.z   Find more posts by n.e.o.c.z   Click here to Send n.e.o.c.z a Private Message     Visit n.e.o.c.z's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majkp
Junior Member

Registrován: 11.05.2003
Příspěvků: 130

jeste jeden pokus Příspěvek č. 109 

Tak sem Compexakum jeste jednou zkusil "zahrat na city" ohledne regulace WP11B+ ... ;-) Doufam ze sem tam nenapsal nejakou koninu...;-))

Uvidime, pouzivame to u nas hodne, ale kdyby to neproslo, asi vazne prejdeme na Asusy WL500b s tim hacknutym fw s regulaci, ac neradi...


***


I have a question about Compex WP11B+ which is a very sofisticated device and we are widely using it in "Wireless routing client" mode in our local wireless network.

We would really appretiate the option to regulate TX power of the used WL11B+ card. The point is that in some cases (longer distances) we need to use "better" antennas with greater gains (and small output angles) and in these cases (without regulating TX power) we break the rules of local wireless authoriries. Now it's impossible to connect for example 26dB ISM antenna to Compex WP11B+ (via short coax.cable) without possible punishment...

If there was a functioning TX power reducing option in the firmware it would be great to use these bigger antennas (because of the small output angle) and with your power over ethernet (PoE) and your external box to mount on antenna mast it would be very famous solution in local wireless networks here in the Czech Republic, that's certain. People are widely using WiFi technology for internet connection, because the prices of ADSL and other options are still very high.

In the first versions of the WP11A+ firmware, the TX reducing power option was available but in later versions it disappeared...

Well I don't know if the chipset of WL11B+of supports reducing of the TX power but i am certain that if Compex WP11B+ could do it with the new firmware then this fact would highly increase its sales here...;-)

Thanks for your answer...

Regards,
Michal Petrzelka

__________________

Old Post 30.04.2004 v 09:57
majkp je offline   Click Here to See the Profile for majkp   Find more posts by majkp   Click here to Send majkp a Private Message   Click Here to Email majkp   Visit majkp's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
majkp
Junior Member

Registrován: 11.05.2003
Příspěvků: 130

Příspěvek č. 110 

Takze odpoved:

***

Hi Michal,

Thanks so much for sharing this information with us and your valueable
feedback!

Our WP11B+ has a TX power of 15dBm (appro. 30mW) and does not support
regulation of TX power. This output power is well below the FCC and CE
standards. If you are using an external antenna, please keep in mind
that most antennas are passive components that does not amplify your
signal. So the use of antennas should not make you violating the rules.
Maybe you can share with me in greater detail on what is the specified
wireless rules in your country?

On the other hand, we do have an alternative and better solution here
for you. Our WPE54G is a wireless-g access point provides up to 5 times
performance of a 11b devices and it comes with adjustable output power.
Would you be interested to consider switching to this product? Its
datasheet is attached for your reference.

Regards,
Chris

***

Neboli Compex WP11B+ regulaci nepodporuje, a oni tvrdi ze vzhledem k jeho vyzarovacimu vykonu 15dBm, ktery je v norme a vzhledem k tomu ze vsechny externi anteny jsou pasivni, muzem si dovolit pripojit libovolne velkou antenu...;-)

A ten WPE54G je drahej (3900,-)

__________________

Old Post 04.05.2004 v 09:59
majkp je offline   Click Here to See the Profile for majkp   Find more posts by majkp   Click here to Send majkp a Private Message   Click Here to Email majkp   Visit majkp's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
2WY
Junior Member

Registrován: 01.04.2004
Příspěvků: 182

k vykonu.. Příspěvek č. 111 

Nojo, ty jsi jim dostatecne nezduraznil, ze v nasich podminkach generalni licence jde o EFFECTIVE ISOTROPIC RADIATED POWER, nikoli svorkovy vykon.

I kdyz, rekneme si to uprimne: metody mereni vysokofrekvencniho vykonu dosahuji v lepsim pripade presnosti 3 dB, coz by mela byt tolerovana hodnota ze strany kontrolniho organu. Hodnota EIRP je v praxi nemeritelna (tezko si predstavit jak integrovat hodnotu vykonu na plose koule v praxi ) a o namerenych vysledcich pri kontrole by se dalo velmi polemizovat. Druha vec je, ze kontrolni organ (CTU) nema ze zakona moznost vstupovat do obydli ani jinych prostoru, ktere jsou v majetku fyzicke nepodnikajici osoby. Jinymi slovy, obavat mereni se mohou pouze firmy, podnikatele ve svych provozovnach a to je asi tak vse. Pokud mate doma na baraku 30 dB parabolu, CTU tam proste nepustite a je to. Jedinou moznost jak se k vam dostat maji za spoluprace policie na zaklade povoleni, ktere jim vyda soud na zaklade podezreni ze spachani trestneho cinu (a tim rozhodne neni prekracovani vyzareneho vykonu, to je jen a pouze prestupek).

Old Post 04.05.2004 v 17:09
2WY je offline   Click Here to See the Profile for 2WY   Find more posts by 2WY   Click here to Send 2WY a Private Message   Click Here to Email 2WY     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Lord DIABLO
Senior Member

Registrován: 29.03.2003
Příspěvků: 729

Příspěvek č. 112 

Tak jim napis hezky cesky (radsi anglicky), ze kdyz tam das silnejsi antenu, tak ten vystup na Tx nebude 15dB (v norme), ale nad normou (20dB).
Kvuli tomu potrebujes regulaci vyzareneho vykonu u 11B+.
A ze G-cko je zatim velmi drahe na nase pomery.

Old Post 04.05.2004 v 17:17
Lord DIABLO je offline   Click Here to See the Profile for Lord DIABLO   Find more posts by Lord DIABLO   Click here to Send Lord DIABLO a Private Message   Click Here to Email Lord DIABLO     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:12.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456789  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz