Zdravím všechny,
mám takový zajímavý problém, potřeboval bych se občas z práce dostat na svůj komp doma. Situace je taková: PC v práci - proxy - net - server s NAT - wifi - bridge - LAN - můj komp doma. Existuje nějaká možnost, jak se třeba přes PC Anywhere nebo podobný program dostat na moje PC, pokud jsem za NAT? Navíc bych asi měl uvést, že mi doma běží Norton Internet Security s firewallem...
jeden z nezajímavějších PC Anywhere - mám odzkoušeno a mohu doporučit. Brány mu nevadí, ani NATy.Lze si pohrát s nastavením modemu, umí zavolat i zpětně.
Ja pouzivam VNC, to zadny sileny ficury nema (pochybuju ze je ma PC Anywhere), lze to jednoduse udelat tak ze ti nekdo na nejakou verejnou IP zportforwarduje port s VNC (PC Anywhere). Nejlepe spravce. Nebo ti prideli verejnou IP. Problem muze byt i to ze jsi na druhy strane za proxy, me osobne by se taky hodil nejaky zpusob jak se pres ni dostat, takze pokud nekdo vite...
2ladarozan: Máš to skutečně vyzkoušeno, že se dostanu přes firewall a NAT bez větších potíží? Mám někde doma PC Anywhere 10.5, tak bych to rád zkusil, ale nezdá se mi, že by to bylo až tak jednoduché...
několik pracoviš? po republice .... bez problému. Samozřejmě, že nechci zapomenout na VNC, je zadara. PC An... je poněkud složitější...a hlavně je provázaný s modemem, což VNC neumí.
No, nedovedu si predstavit jak by mohlo jit dostat se kuprikladu z jedne NATovane site do druhe a jeste mit cestou treba proxy.
A me osobne o modem vubec nejde, to je jasny ze kdyz to vytoci modem neni co resit.
Musis aspon na jedny strane videt nejakej port z inetu, nebo pouzit 3ti PC nekde v inetu, ktery je primo dostupny = ma verejnou IP. Pripadne vytvorit VPN nebo IPv6 tunel.
Pres NAT bez forwardovani portu (= spoluprace s adminem routeru) se nikdy nepripojis zvenku dovnitr.