Už čtrnáct dní pročítám FAQy a tak myslím, že je na čase se do toho dát. Rád bych se také připojil. Zanesl jsem bodík do mapy a na Snowflake to mám 80m. Takže asi tam. Potřeboval bych vědět, jakou anténu si mám pořídit. (Ze střechy bude asi přímá viditelnost). Je to tu hodně zarušené - parabola? Nebo stačí třeba PAN-10 z i4? (Do plechovky asi nepůjdu) A měl by někdo čas a chu? se se mnou podívat na střechu a změřit signál? Já na to zatím nemám HW.
No bohuzel zrovna nebeha monitor, ale jestli jsi opravdu 80m (stejny blok nebo naproti) a muzes na strechu, tak urcite staci pan10 a nebo lepe ta plechovka.
Tzn. pokud vidis na mou antenu, tak ani nemer signal, to je zbytecne.
Jde o to, ze bych tady u nas asi neschvalil antenu (nevim, jeste jsem to nezkousel, ale mame tu lidi starsi 40...:/), navic si nedokazu predstavit, kudy bych tady ved draty na strechu...
Takze kdo si co neudela sam to nema. Myslim ze ve ctvrtek bude v provozu AP k testovani. HW na strese nasledujici
SSID: SLAV1555
WORKGROUP: SLAV
US Robotics MultiFunctional AP (pořízeno) 11Mbps, 22Mbps, 54Mbps a teoreticky i 100Mbps (firmware 1.41) napajeno PoE
všesměrovka domácí výroby (buduje se do ctvrtka hotova)
parabola, směrovka (fáze vybírání modýlku)
AP potencionalní body do CZFree: Czerw, Ghetto, Augustin, Ariga nejak se neozivaj, kdyby se tu objevili at mi daj zpravu, prosim.
internet (bud sdilenej pripoj od nejmenovane kabelovky, ve vystavbe, ci jine alternativni reseni).
finance pripojeni: testovani zdarma, pote jen povolene MAC a prispevek za budovani (zatim to delam sam).