Moje ap vykazuje zvláštní chování, máme ap d-link 900aprev.c2 fw 3.02, k nemu je pripojena 18db sektorka a pokud se k nemu pripoji klienti stava se to že to chvíli jede naplno a chvíli vůbec(resp. u dvou klientů) celkem je 5 klientů (1*d-link 900aprev.c2 fw 3.02, 1*d-link900ap rev b2 fw 2.50, 1*zcom 626, 1*d-link 520+, 1*linksys 54g pci) všichni klienti maj nätvrdo nastaveno 11Mbit max. ostatnim klientum to jede naplno porad, breezenet je vyloučenej
tusim ze jde o zahlceni signalem, podle toho co pises za anteny, pripadne rozdilne typy zarizeni, ten zcom se mi tam nelibi, mel jsem obdobny problem, vymena za jenom dlinky pomohla a regulace vykonu
ten z-com tam bejt musi je tam linux router :( jinak uz by tam byl d-link, v hostapu chytam apcko za signal 48/92 - 52/92 ta linka bezi naplno akorat obcas se svikne rychlost spadne na 1Mbit a jete to ukrutně nebo vůbec a po chvilce to opět naskočí dělá to pořád při libovolné kombinaci klientů a dělá to i s ap rev b1 od d-linku fw 2.5
Patrne se jedna o problem skryteho uzlu, kdy jeden ci vice klientu prekrici silou sveho signalu jednoho nebo vice dalsich. Nasleduje velke mnozstvi kolizi a snizeni prenosove rychlosti.
Konecne reseni problemu je pouze pridani noveho AP.