v ramci zmeny DPH z 22% na 19% ano. jinak bych tim spis necekal nic moc vyznamnyho. IT je v Evrope na nase cenove pomery desne draha...
prikladem budiz:
suplik za 35 EUR
SB livka bulk za 160 EUR
notebook Acer 240 za 1200 EUR
atd.
uprimne z platu si to stredni a vyssi trida muze dovolit celkem v pohode.... takze jestli tam clovek pracuje, tak neni moc co resit, proste vam to neprijde tak drahy, kdyz obed stoji 20 EUR. nicmene na co chci poukazat je pomer cen/platu, ktery ma jeste CR co dohanet...
Jinak se zdražení čekat dá, protože se zdraží spousta ostatních věcí
A co nizsi clo na zbozi dovazene z Asie? Nekde jsem cetl, ze po vstupu do EU bude zbozi z Asie levnejsi, proti cemuz protestovaly textilky. Mohlo by se to tykat i HW, moje karta je z Taiwanu. Mozna se pletu a tyka se to jen Ciny...?
Tak jsem dneska cetl ve vcerejsich novinach (MFDnes), ze elektronika (narozdil od motorek) z Asie podrazi po vstupu do EU vlivem vyssiho cla o 0 aľ 23%, ale dle nejakeho ekonoma spis min, nebot konkurence je velika...
No, mám známou, která má internetovej obchod s bílou a černou technikou a tak sem se jí samozřejmě ptal, jak to vypadá s cenama po 1.5.2004. Ona říkala, že i když se dépéháčko snížilo na 19 procent, tak ceny rozhodně nižší nebudou. Přišli jí nový ceníky od distributorů a prej žádný snižování cen se nekoná.