Bydlim v casti Novy Suchdol a mam vyhled na Bohnice, Unetice, a vrsek Roztok. Na domku mam 6m stozar tak se tam jeste par anten vejde. Realne pripojeni do site vidim pres Bohnice, ikdyz muze byt problem vedeni vysokeho napeti, pres ktere koukam na Prahu. Pokud bude na Suchdole zajem, mohl bych delat AP pro Suchdol.
Mam GPS a mapovy SW, takze az bude trochu jasno o topologii,
muzu udelat dost presne zakresleni site do mapy.
barak naproti tomu velkymu hotelu - prez namesti?
nebo to mas schovany za babou?
Yokotashi
kdyz nekdo bude chtit, tak se propojim. Momentalne nemam penize na mikrovlnu ani cas na stavbu optiky, dlouhodobe planuji 100Mbit defocusovanym laserovym svazkem.
Nevim, jestli mam primou viditelnost na koleje. Overim to. Nejlepsi by stejne bylo jit pres nejaky bod v Bohnicich, protoze dolu do Prahy neni moc videt. Jak jsem to meril, tak Suchdol - Bohnice mi vychazi asi na 2,5 - 3,5 km. To by snad jeste ta mikrovlna mohla zkousnout i pri nejake rozumne rychlosti.
Taky myslim, ze ve smeru Bohnice - Suchdol bude mensi
uroven ruseni, nez kdyz se namiri parabola do centra.
U te skoly je problem, ze vsechny koleje jsou stejne vysoke, takze vyhled z posledniho patra asi bude stejne omezeny.
Kdyby se sí? někdy v budoucnu dostala až na Suchdol, tak by jsem se taky rád připojil. Bydlím v ulici Hašlerova. Ozvěte se všichni kdo bydlíte v dosahu.
Archen
Zanesl jsem svojí polohu do mapy nodů. Docela lituju, že nemáme barák o metr dva vyšší, ale z antény by to mělo bejt docela slušný.
BTW jsem tady naprostý nováček a Wi-Fi toho moc nevim. Jakou rychlostí probíhá zhruba komunikace? Taky mě napadlo, jestli (až se to nějak rozběhne) by nebylo dobré se domluvit s více lidma a pořídit nějakým způsobem rychlejší připojení k inetu.
Archen
Neuděláme nějakej sraz, na kterym se domluvíme co jak v rámci Suchdola. Jestli ano, tak bych to ocenil nějak po 15. září. To už buďu mít po zkoužkách (makro a mikro)
Jsem v ocekavani jak dopadne test pripojeni k bodu JH na jeho vsesmerovku. Antenu mam na strese , tak jsem zvedav jak to pujde. Pri minulem testovani to bylo tak 50/50.
Testovani jsem udelal, zatim bez pozitivniho vysledku. Po signalu od JH ani pamatky. Bylo by asi potreba vyzkouset u JH nejakou sektorovku, v horsim pripade smerovku.
Je bezva, jak nas na Suchdole pribyva, protoze alespon ma vetsi smysl neco dale podnikat.