Tak jsem pořídil Asusl WL-500b, nahrál firmware wl500g-1.7.5.6-2.trx a nyní upgradoval přes web rozhraní na wl500g-1.7.5.6-3.trx.
Příkazem "nvram set 13_x_ClientMode=1" nastavil klient mód, uložil do nvram, rebootoval.
Ve web rozhraní - wireless mám Client mod "infrastructure" a Operation mod "station". Ve web rozhraní jsem nastavil SSID, kanál, komunikační rychlost na 802.11b a 11Mb/s, liknul na finish a rebootoval.
Spustil jsem opět telnet a na
wl scan
wl scanresults
Zachytává 2 sítě (ostatní AP co tady testuji většinou zachytí ještě další 2 sítě)
na příkaz
wl stats
vypíše správně SSID, MAC adresu AP, sílu signálu, podporavané rychlosti a Capability: Ess, Wep, ShortPre
Tedy zařízení se tváří, že je připojeno, ale bohužel ping na vysílač ani ?uk :-/ Vypadá to na nefunkční wep...
mám pouze malý postřeh. Dnes po spolupráci s linuxářem ( Díky Petře ) se mi podařilo rozchodit boot z USB a zároveň mít v provozu FTP.
Ověřeno na fw 1.7.5.6-3 tj. nejnovější Oleg fw
Je to jednoduché. Nejprve ve windows vytvoříte na USB disku primární partition. Já použil 256 a tak mám 128 MB na klasickou FAT16 parttion a jako druhou jsem udělal EXT2 partition ( opět primární ) do plné velikosti disku tj. dalších 128 MB. ( linux partition provedena na PC s linuxem )
Pokud se pak podíváte do /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0 najdete tam part1 a part2
part1 - FAT16
part2 - EXT2
do linux parttion part2 pak rozbalíte wl500g-1.7.5.6-3-root.tar.bz2
( je to na Oleg webu ) ( opět provedeno na PC s linuxem )
bootování z USB pak nastavíte příkazem
nvram set boot_dev="/dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part2"
nvram commit
Po rebootu pak již system nabootuje z usb disku. Poznáte to jednoduše, protože navíc budete mít adresář lost+found. Fs je v ro modu.
Pozor přepnutí ro a rw mod usb disku se přepíná pomocí
do Read-Write
mount -o remount,rw, noatime /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part2 /
( to poslední lomítko je významné )
do Read-Only
mount -o remount,ro /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/part2 /
( opět to poslední lomítko je významné )
Netvrdím, že je to něco ohromného, ale můžu nyní pomocí ftp klienta ( WinCmd) nahrát při laborování nahrát nové binárky do /mnt/usbfs/ftp_pub a následně v Asusu linuxu nakopírovat kam potřebuji případně modifikovat konfiguráky pomocí vi.
Mam WL500b s Olegovym firmware "wl500g-1.7.5.6-2.trx" bezici v klient rezimu, vse OK. Asi jednoduchy dotaz:
Lze v teto verzi nastavit a pouzit firewall v Asusu pres webove rozhrani? V klientskem rezimu jsou ponekud posunute role puvodnich rozhrani WAN a WLAN. Asus ma ve webovem rozhrani 3 skupiny filtru:
a) LAN to WAN a zpet
b) WLAN to WAN a zpet
c) WLAN to LAN a zpet
- ktery z techto filtru (jestli nejaky vubec?) lze v klientskem rezimu pouzit?
Vim, ze uz je fw s prvni verzi weboveho rozhrani pro klientsky rezim, ale ten dosavadni mi chodi moc dobre a po precteni prispevku rady lidi, kteri maji potize s nahranim firmware trochu vaham s prechodem. Je tam osetrene i nastavovani firewallu v klientskem rezimu?