APčko bude s nejvetši pravděpodobností na věžákách, ale nebude tam to ap asi jenom jedno. Chceme zapojit ještě Klíčany, a pokud by to vyšlo udělali by jsme hop přes Novou poštu (dříve Stará pošta) a od tud by jsme se mohli píchnout rovnou do czfree.
Sdeluji další informace o postupu sítě na Odolce a Klíčanech.
Jsem ve spojení s Fangem.
Právě se snažíme shánět lidi, co nejvíce na pokrytí vstupních nákladů, takže se taky Odoláci snažte. Pravděpodobně se asi na Starou Poštu vykašlem, je docela zadrátovaná, mám lepší nápad. Převezmeme signál z Roztok, tzn. že uděláme retransalci v Klecanech (buď věž VUGTK, vodojem, Ahold,...?), odkud, je přímo vidět do Klíčan i na Odolenou Vodu (stačí sektorovka), další zájemce ochotný pomoct i znalostmi je ve Zdibech (tzn. druhá sektorka do slučovače).
Rád bych byl taky, kdybychom vymysleli společně nějaký název sítě a potažmo název sdružení. Jsem z Klíčan, takže zapomeňte něco společnýho s Odolkou. Rád bych nějakou zkratku, ženský jméno, antika či zkrátka něco s NETem.
Byl bych rád, kdyby jste někdo zjistil možnost dotace, či sponzoringu.
Plánované budování sítě je až koncem června.
Jako klienti i AP se budou používat D-Linky 900AP, jsou ověřený a maj spoustu funkcí a hlavně zvýšení rychlosti pomocí Firmware.
jezdím poměrně často z Kralup napadlo mne zkusit oslovit firmy které staví haly u Pemy a nabídnout jim nejakou konektivitu nejlépe free na to slyší hodně lidí stačítřeba 128 zadarmo uvidíte že, to půjde hned lépe. Zdravím Karel
malou prosbu není teninetrnet náhodou od o.p.s. zBohnic podle toho od kud jsi tovapadá na nějaké to paktování přes Suchdol do Bohnic. pokud ano mel by jsi se ve svém upozornění zeptat zda ty lidi chtej bejt v CZFree nebo pod amaterským IGW. Díky karel
Ahoj, nemáte někdo mapu města Odolena Voda? V pondělí jdu vyjednávat s majitelem pronájem místa na stavbu AP a potřeboval bych si připravit nějaké podklady.
Stejnak si myslim, že se k vám kvalitní signál z Prahy nedorazí! Kdyby jste jeli všichni přes free pásmo, tam to rovnou můžete zabalit! Když vás tam bude 20 nebo 30, tak to máte tak pomalý, že u načítání 1 stránky strávíte i 10 minut! Lepší by bylo, kdyby jste se složili na třeba 128 kbps linku - navíc budete mít tuto rychlost garantovanou a tak se nemůže stát, že byste jeli menší rychlostí.