To je asi chyba ve WinSCP. Soubory v /proc mají velikost 0, protože se generují až když se do nich podíváš (a dopředu se tedy neví, jak budou velké). A WinSCP předpokládá, že soubor bude tak velký, jakou velikost má zadanou (no, kdybych to programoval, tak bych asi udělal to samé).
At dam nainstalovat jakikoliv balik lrp tak se to proste wisp potvrdi instalaci a kdyz pak chci naonfigurovat pomoci conf souboru tak bud neni nebo ma nulovou velikost a kdyz dam spustit aplikaci z /etc/init.d/ ... tak mi to napise ze nebylo nalezeno neví někdo v čem by to mohla být ta chyba
BandwidthD umí měřit jenom na jednom rozhraní, ale když ho pustíš na rozhraní do Internetu a nastavíš jako subnet něco, do čeho se vejde Wi-Fi i Ethernet (třeba něco jako 10.0.0.0/23), tak bude měřit IP adresy na Wi-Fi i Ethernetu. A nebo tam můžeš dát i dva subnety, to také jde.
to 8an:
skusil som tvoj script pre shaping ... ide ok
ale skusam shaping pre upload asi takto
netcs0 - vonkajsie rozhranie cez ktore sa ide na net ...
ip - 192.168.1.20
mark paketov:
iptables -t mangle -A PREROUTING -s 192.168.1.20 -j MARK --set-mark 20
htb:
tc qdisc del dev netcs0 root
tc qdisc add dev netcs0 root handle 1: htb
tc class add dev netcs0 parent 1: classid 1:1 htb rate 32kbit ceil 32kbit burst 2k quantum 1500
tc class add dev netcs0 parent 1:1 classid 1:11 htb rate 32kbit ceil 32kbit burst 2k quantum 1500
tc filter add dev netcs0 parent 1: protocol ip handle 20 fw flowid 1:11
tc qdisc add dev netcs0 parent 1:11 handle 111: sfq perturb 10
pri spusteni scriptu napise:
RTNETLINK answers: Invalid argument
neviem prist na chybu je asi v tom riadku
tc filter ...
prosim ta neskusal si aj upload na wispe s htb ...
nevies mi poradit co by mohlo bzt zle ... ?
Syntaxí si už jistý nejsem, naposled jsem to používal tak před rokem, ale to by hlásilo jiné chyby. Podle mě nemáš zavedený modul cls_fw, je součástí WISPu (v /modules), ale defaultně se nezavádí.
Hey machři - provozujete někdo na wispu squida ? Hodlám se do toho o víkendu pustit, takže by se hodily nějaké informace do začátku. Mám tu připravenu jednu pěknou SCSI 2GB vykopávku, takže je to opravdu na spadnutí