no ja nevim, ale at pocitam jak pocitam, tak tam musi byt agragace... 1,5 Mb stoji MINIMALNE 15 000,- spis 20 000,- (od CT spis vic..) a pokud davas 128kb za 500,- tak to vychazi na agregaci cca 1:3
no ale kdyz pises, ze zatim zdarma ze ty ceny budou az casem, tak tam bude asi agregace jeste vetsi...
nemam nic proti agregaci, mala agregace je rozumna, kvuli cene, ale mel bys to uvadet, ponevadz je to dost dulezity parametr pripojeni...
včera jsem tu prudil já dnes to tu zklidním a vysvetlím.
2WiFi net: Souhlasím s Edorasem a sám jsem ho chtel nedávno požádat o vymazání node ASM stal se obsolete takže už není důvod. pokud pojedete podle RFC v mezích normálu Není problém se domlouvatna čemkoliv.
Dále co se týká Raptikova vybavení po technické stránce mohu garantovat že, je naprosto v souladu s běžnými zvyklostmi komerčních poskytovatelů. Pouze na AP se vyvinula anténa z velmi zajímavého kabelu s tak minimálním útlumem že, právě proto ji bylo zajímavé z toho kabelu vyrobit. Anténa byla proměřena a doladěna na pracovišti k tomu určenému takže jí nelze nic vytýkat. Mám zkušenost že, přijeli lidi z Pardubic s prodávanou všesmerovkou mela střižený konec na 3 cm a její parametry byli hrozný. Po prozkoumání bylo zjištěno že, firma která je prodává se prostě zřejmě čas od času neobtěžuje je měřit. Takže pokud je technické zázemí lze vyrobit i kvalitní anténu doma.
2Křeslický a ostatní:
Vysvetlení ohledně problému s anténou na Ap jsem napsal takže jen zbývá dodat že, jsem u celé výstavby linek v cloudu HMNet a rozhodně bych nedovolil jakékoliv prasárny nekdy bych si troufl tvrdit že, je spíš nedovolí mne. Takže myslím že, lze říci oblíbené Simandlovo jsme amatéři kteří to dělají profi.
jo a rejpnu si malinko Frodule kolik máš výpadků na THN - Háje a kolik jich je na HMNetu??? Kdo je tu déle jistě si odpoví sám.
se vložím z Křeslic bybylo určitě zajímavé připojit se na Raptika, určitě Vočka a do Průhonic na node Edorase. propojení Vočka by zajistilo stabilní cestu do HMNetu. Lepší než to tahat přes střechy.
Jinak konkurence mezi HMNet a Edorasem není. To můžu s klidem sdělit.
Zdravím Karel