Predpokladame ze AP na Vseni by se mel do konce mesice rozjet, a pokud svoli pamatkari tak by se mel stehovat na Vsensky kostel odkud je daleko lepsi pokryti.
Pokud se moje zdroje informaci nemyli,tak to platilo pro mesic Unor.Cituji "Do konce unora to bude v uplnym provozu", ne testovacim. Tak koukam ze mesic brezen je natom stejne jako Unor.
Tak jak pokrocila prace na AP Vsen? Koukam Unor,Brezen,Duben pryc a ani v Kvetnu nic nefunguje,presne jak jsem predpokladal.
Jinam pro ostatni, uz jsem nakoupil komplet APecka i s antenami a ostatnimi hrackami,takze az budu mit cas,ktereho se mi momentalne vubec nedostava, tak to sestrojim a hodim do zkusebniho provozu AP + pocitac.Nazev bude AP Zdar.Az to dokoncim napisu podrobnosti, muze mi nekdo i pomoc, pokud vi "o co jde". Momentalne beru konektivu ze satelitu, protoze v tomto zapadakove nic jinyho neni, jedine kdyz nekdo udela aspon v Doubravach to samy co ja a pripoji se na D-Net. Pak by to mohlo byt eventuelne trosku pokryty.
PS.Pokud jsou nejaky zajemci,bylo by dobre se nekde sejit a domluvit podrobnosti.
Vsen uz jede, v testovacim provozu. Meli jsme fakt velky problemy abychom tam dostali vubec signal, ale vsechno uz by melo byt OK.
K tomu satelitu: nema to silene velkej ping? co pouzivas na odesilani pozadavku? mobil? nebo pouzivas satelit obousmerne?
Pouzivam to uz treti rok,jednosmernej satelit+drive jeste modem tedka 1 rok pres mobil s Eurotelem.Co to je silenej ping?WiFi to neni,ale stranka seznamu se nacte rychleji nez jenom pres mobil,na hry to samozrejme neni,teda naky akcni,obousmernej satelit ma ping prakticky dvakrat delsi, ale na stahovani to je slusny,pres noc kdy je volno se ztoho da vyzdimat i 5 Megabitu,prumerne tak 800kilobitu.
Jinak K ty Vseni,nevim jak to jede v testovacim provozu,kdyz tam krome nosny vlny Apecka nikdo jinej pripojen nebyl a urcite nebyla pripojena ani konektivita do internetu /testovano vcera/,prakticky stejny jako na zacatku.Tak nevim,nevim s kým to testujete.Jinak preci neco pozitivniho,jak jsem koukal na vasich strankach,tak jste zavedli moznost si priplatit vyssi rychlost,ale porad mi to pripada jako s Telecomem i kdyby bylo ADSL za korunu,tak to neni nic platne,protoze unas samozrejme nefunguje.
Hmm, je to pekny ta stahovaci rychlost, ale je to prakticky vyuzitelny jenom na sosani. Na hry se zto vubec neda a na stranky me to prijde taky dost pomaly, protoze naberes minimalne 500 ms zpozdeni jenom na mobilu a za tu dobu uz me jedou data zpatky. K ty Vseni, AP uz tam jede, ma dokonce i konektivitu, ale je tam slabej signal, takze se musi zlepsit postavenim dalsiho AP mezi. K tomu wDSL nevim jak to myslis? To je proste obchodni nazev a s ADSL to nema vubec nic spolecnyho.
Tak jsem konečně spustil ten AP Zdar do testovacího režimu,jede to na 5. kanálu a večer tam je spuštěnej i souborový server a částečně i net /hlavně přes noc/.Nastavení prohlížeče, /připojení,nastavení místní sítě LAN/ 192.168.1.1 port: 8080 .Ostatní klasicky DHCP.V prohledání sítí je zobrazen souborový server s názvem Router,kde je možno něco poslat.
Přes den zatím běží jenom nosná vlna Apéčka.