tohle ti smazou :-))) ale kazdopadne to je to co me tez zajima :-) ja si to zitra vyzkousim co je v CZF, sdileni je pres vic hopu na nic, to uz je mala propustnost, hry nehraju... ale treba nejaky FTP, lokalni DC, IRC, buh vi... hehe
Ahoj, už rok mi běží AP SSID:CZFree.Net.Ochozska - v mapě node Ochozska. Je tam kompletní router s QoS i Zebrou. Bohužel stále nemám konektivitu do CZFree. Měl jsem před rokem a okolnosti, jak jsme o konektivitu přišli jsem ve fóru popsal.
Mezitím jsem jednal s CZFree.Net.jizak - jednání skončilo na mrtvém bodě, neb na příslušný stožár nelze již umístit další směrovku kvůli zaplněnýmu pásmu. Jejich všesměrovku vidím, ale signál je slabý a pro vytvoření linky nedostatečný. Mám proměřenou linku do H. Počernic na node Moory. Ten se však neozývá a na emaily nereaguje.
V HP už pár týdnů CZFree jede na node JirkaF. Bohužel je za kopcem a nevidím ho. Stačilo by tam najít někoho, kdo by mohl umístit repeater někam na panelák a jede se.
Jsem pro jakékoli smysluplné konektění se. Zkuste si mě změřit a dejte pls. vědět.
Problem s Bodycountem je primarne v tom, ze zrejme povyrostly stromy a linka mezi Hostivarem a LB (ktera vzdycky jela dost mizerne) od jarniho ozeleneni nejede vubec.
Nicmene nerostou jen stromy, ale i sit CZF (navzdory obcasne zalse slave ) a testuje se zmena topologie - linka Bodycount-Kyje, thx2 Jaha2x, Tomcat14, Edoras, ...
Mozna by nebylo od veci zorganizovat osobni setkani zajemcu o CZF v Ujezde s lidmi z okolniho CZF.
rušení omýlali jsme to Remete už na Uhřinevským foru. pohybujeme se na stejným kmitočtu takže o kvalitě a garancích můžeme hovořit že, startovní čára je stejná v momentu se mění v závislosti na tom kdo začne jak vysílat.
Můžu říci že, na Ap v Kyjích není problém aby mne újezd.net přidelil i DHCP IP.
Jinak hodnoty signálu se v netstumbleru 0.4.0 na vežákách v H.Počernicích na odvrácené - stíněné straně ve smeru od Újezda pohybovaly okolo -60 až 75 dBm z AP RH, MR a ZS.
To co jsem slyšel o způsobu připojování mne jen utvrzuje v pálení přes no a to má za následek že, když rušíte okolí tak to nutí ostatní v okolí delat taky. Co nám zbývá takže ty řeči o přínosu rušení CZF mne přijdou ponekud podivné.
Singa si chválila jak je to dobře pokryté ale, za jakou cenu?
Nebo jinak zkus mne vysvetlit jaký je rozdíl mezi Andrew 24dB sítem Ujezd.netu a HMNetu(czf) nebo Edorase.
Případně jaký je rozdíl mezi Cisco Aironet 350 HMNetu nebo planet Edorase a Ujezd.netu? Docela by mne to zajímalo?
Díky Karel