Nazdarek lidicky,
bydlim v Klanovicich kousek od skoly. Pripojeni na net pres modem a ucty nehorazne vysoky. Taky vas to stve??? Co s tim neco udelat??? Mam par fotecek ze strechy dam je sem k dispozici. Jestli se nekdo chcete aktivne zapojit dejte sem okamzite o sobe znat. Zadny kecalky tu ale nechci. Takovejch ktery maj plnou hubu kecu a skutek utek znam taky plno a o dalsi nestojim.
Jsem schopen sestavit pocitac pro server a kdyz by se naslo par zajemcu, a prikutalely by se i nejaky ty penizky tak i sestavit AP.
Lidicky ze Sestajovic se mohou take hlasit. Neni to zas tak daleko a jsou mista na ktery vidim i z naseho baraku.
Obvzlaste bych ocenil zainteresovanou osobu, ktera by mela viditelnost na Ujezd.
Tim bych na zacatek mohl ukoncit to moje kecani.
Staci uz jen dodat: Lidicky sveta spojte se!!!
Dobrý den, zdravím všechny členy tohoto fóra. Potřeboval bych poradit, jak se připojit. Bydlím v Praze - Klánovicích (P9). Na Vaší stránce s mapou se Klánovice nebo Újezd nad Lesy bohužel nezobrazuji. Předem děkuji za Vaše rady.
Nazdar
Jo, tam by melo APcko na moji strese dosahnout, problem by ale mohly predstavovat stromy kerych je tu po celych Klanovicich pozehnane (leda na ne nabehnot nekdy pres noc ). Hele, co by bylo potreby> vylez nekdy na to mysto kym bys umistil tu antenu a podivej se jestli vidis priblizne na misto kde je kino. Je jasny ze na nej neuvidis primo, musis si to trochu predstavit... Jestli uvidis bod priblizne 5m nad strechou kina... Ozvi se az to zistis. Zatim
Zdravím,
já jsem také z Klánovic, z Libřické ulice (blízko Přímského náměstí). Vidím, že se už našlo více lidí. O připojení bych měl také zájem. No, nevim jestli na kino uvidím. Řekl bych, že je vzdálené asi 700m.
navrhoval bych, aby všechni potencionální uživatele se zadali do Monitoru, tak aby jsme vědeli, kdo opravdu má zájem se připojit. Mám za to, že to bude hodně potřebné, páč v Klánovicích ta topologie asi bude hodně divoká a každý potencionální bod příjde vhod.
přátelé,
dělám již několik dní "viditelnost" z mého stanoviště!
Je to zajímavé, ale EUROTEL zde chodí a ne špatně!
Bohužel CZFREE zde nemám odnikud!
Mám již vše připraveno na AP + router + bridge a zkušební desky PCI a PCMCIA. Takže bychom mohli od července zkoušet!
Ozvěte se mi!!
VladaV
Přátelé, rozběhl jsem AP zatím bez jakékoliv konektivity.Prosím o informaci o slyšitelnosti. AP je na kanále č. 1, MAC 00 30 4f 2b bb ae, ESSID VladaV. Klanovice. Konektivitu připravuji. Díky za pomoc Jirkovi IOJ z Radonic.
s pozdravem VladaV
Tak koukám, že je nás v této oblasti víc se stejným problémem. Máme v ulici jeden z největších domů a ani z naší střechy toho není moc vidět kvůli stromům. Sever, západ a východ nic moc. Na jih je vidět na obzor někam za Říčany, střechy některých domů na Újezdě a vysílač mezi Sibřinou a Kolodějema. Pepr je mi též na dohled přes zahradu.
Také s troškou do mlýna,
po závadě na HW u mého routeru a AP, jsem již konečně opravdu na kanále č. 1, SSID VladaV.klanovice.czf, MAC si z hlavy nepamatuju jsem mimo Prahu. Konektivita zatím žádná, připravuji. Odzkoušen WIFIJET z Klánovic chodí OK, připojení k inetu 1.8Mb/s, stahování dat 225kB/s a to bez omezení za 1426Kč s DPH. Pouze se objevil na stejném kanále (č.8)nový AP myslím s názvem NTKCLOCK nebo tak. Pokud by to bylo od někoho z Vás, prosím zkuste se odladit. Mám zatím na zkoušky další AP a PCI kartu, kabely a konektory se najdou, takže by šlo začít zkoušet a to nejen ode mne, ale spíše od Vás. Materiál na výrobu antén mám také a mám slíbenou pomoc od Jirky IOJ z Radonic, který mi již moc pomohl. Udělal jsem dále s pomocí netstumbleru měření svého okolí s anténou 24dBi a okolo nás v Šestajovicích a Jirnech je čilý provoz.
Navrhuji, abychom se sešli asi v srpnu a domluvili se co a jak!
s pozdravem VladaV