muze mi prosim nekdo poradit jak se na tom asusu rozchodi WDSko? Zkousim to jak proti hostap (1.2.0) a 626ce s nejnovejsim firmwarem, tak proti dalsimu asusu a nejak se mi to porad nedari.
V pripade propojovani dvou asusu, ma byt na obou nastaven rezim Hybrid?
Ahoj, mám podobný problém jako psal Shair.
Upravim nastaveni iptables ke sve spokojenosti, ale po několika malo minutach, tam mam zpet jakesi defaultni nastaveni. Tedy defaultni ACCEPT na OUTPUTU, a FORWARDU . Na INPUTU je defaultne DROP a ACCEPT pro vsechno krome eth2. Pro eth2 je ACCEPT na portu 21 a stavajici spojeni.
Shairovi nekdo psal zda mu to neotaci watchdog. Nevim, co si mam pod tim predstavit. Pripadne jak toho zleho psa vypnout. Taky jsem nasel skripty s podezrelym jmenem firewall.refresh, ale cist ho bohuzel neumim...
Neni potreba iptables nastavit jinde, nez z prikazove radky? Myslim, ze nastaveni NATu se mi neztraci, asus mi bezi nekolik dni a to by bez natu asi neslo.
firmware 1.7.5.6.-3., vse delam z prikazove radky. z webu jsem pouze zmenil admin heslo.
2 taufer nevim co je to watchdog (bude to asi tim ze sem linuxlama) kazdopadne firmware 1.7.5.6.-3 a vse je pres bootcmd a opetovne maskaradu nahazuju z commandlajny pres telnet asi zkusim starsi firmware. krom toho se zda ze to pada kdyz se snazim dostat na servery v domene .czf
2 tenis (btw. uplne stejnej postup vse z comml. jen heslo pres web) kde sou ty scripty firewall.refresh?
jo abych nezapomel v system logu ve webinterfaceu neni ani zminka o nejaky akci ohlene iptables vedel by jste nekdo kde najdu (a jak vypisu) prislusny logy (teda pokud jsou)?
nevíte někdo, v jakém souboru je schovaná v asusu konfigurace interface, hledal jsem to na mě obvyklých místech a nenašel. Je nutné pokud potřebeji přidat interface znovu kompilovat firmware nebo se to dá někde nastavit ?? Potřebuji přidat dummy interface na identifikaci routeru pro konfiguraci OSPF.