No ono to stím odpojováním není zas tak hrozný. A vlastně nemrzne vůbec(naštěstí). Jedinej problém je, že když je trošku větší zátěž tak se prostě odpojí a zase hned připojí, jenže to ti třeba nějaký hry po síti už nepřežijou...mimoch. na signál 72+- musíš jet hodně přez(na 400m) a to si bohužel nemůžu dovolit(konkurence je sviňa) takže buď koupím druhý 5420 a udělám bridge, nebo si koupím digitální útlumový článek na AP a uvidím co to udělá:-p mě jen štve, že to skenování tam vlastně ani bejt nemusí-to nastavování je jednoduchý-zvládne každej.
Teď mám 66proc a je to nevyhovující,protože občas to prostě vypadne a hraní po netu se tím komplikuje jinak to vlastně nevadí(díky RESUME).
Nene s USR5450(tedy našimi AP) problémy nejsou(když se pravidelně resetují ) ale díky za zprávu, hned to tam šupnu a odzkouším. Mluvíme tu(pomlouváme:slizoun Ovislink 5420.
Jen mě štve, že USR do naší republiky nedodává USB a EthernetConverter verzi Gčka...5450tka je přece jen dražší a ani neumí víc MAC v klientovi:-p jo rychlá teda je
LOL hoši - Mooooc dík za zprávy. Mám radost a taky takovou naději že to zase pojede rychleji a líp. Sem takovej malej perfekcionista.
Jako USR v tom novým firmwaru zřejmě dořešila inkompatibility vzhledem ke standartu G stanovenými WifiAliancí, kterou má i Ovis(doteď mi podpora USR dycky říkala,že to jede jen oproti stejným zařízením-třeba klient/bridge atd.) a tak doufám, že pojede i PrismovskýGT frame bursting, že to pak na Ovisech zapnu a uvidíme, co z toho vymáčknu
A Ovis je taky potřeba updatovat, u něj JE pořád co zlepšovat. Mě se myslím kousl jen jednou, tak jak popisuješ, ale je fakt že tam bylo napsaný, že přez to jede 100klientů(normálně jen 4) takže sem si říkal asi nějakej zmatek. Teď už vím, že je to "normální"
Všem moc díky a pište další poznatky, těch není nikdy dost
Ahojky všici. Tak sem naflashoval oba firmwary a je pravda, že ten od Ovisa nic moc nemění, pouze se mi zdá(za ty dva dny), že je stabilnější a už se tak často neodpojuje(při hraní her se odpojoval a teď už ne síla signálu 66-68proc)...ale chce to dlouhodobější zkušenosti.
Naopak u USR pomohl dost. Rychlostně se díky podpoře Prism boost v USR Ovis dostal na hranici 2,1MB/s v MSN a v FTP na krásných 1,7MB/s průměrně.
Vzdálenost cca 40cm, 3dB anténky. Dneska ozkouším vzdálenost 400m.
PS.: a pozor na Win98 v těch to jede max 600-1000KB/s...je to strange, ja vím
Dovolím si napsat naše zkušenosti s novým access pointem Compex WPE54G. Za povšimnutí stojí bezproblémová regulace výstupního výkonu od 2 do 17 dBm v kroku 1 dbm a výborná citlivost zařízení (použit chipset Prism GT).
Při testování na vzdálenost 800 m jsme i s dodržením norem ČTU (10 dBi antény, nastavený výkon 10 dbm) jsme dosáhli rychlosti 1550 kB/s (download) a 650 kB/s (upload). V signálu byla ještě značná rezerva (signal 66%, link quality 85%).
Delší vzdálenost jsme bohužel neměli možnost otestovat, odhaduji však že do 1500 m by měla být rychlost minimálně na úrovni 802.11b, natož pak když se použijí směrovější antény.
Spíš je otázkou zda toto "wonder" zařízení umí to po čem všici voláme a to transparentního klienta pro víc MAC adres, a nemyslí se tím jeho známá verze s NATem...takže?
Sílu signálu jednotlivých klientů neumí, umí ale v režimu klient zobrazit sílu signálu na který se připojuje (korektně).
V režimu klient umí samozřejmě připojit libovolně klientů na ethernet i bez NATu. Na úrovni IP adres je to zcela transparentní, na úrovni MAC adres jsou všichni klienti skryti za MAC adresou access pointu.
Tak to prosím ještě testni vedle sebe, jak to pojede max;-)a pak bych si to od Vás možná i půjčil(zakoupil) a třeba přejdem trvale z Ovisu na Compexy...ikdyž cena je teď tak trochu vyšší(je jasný proč).
Na páteřní spoje by ta cena ani nebyla problém, když to pojede líp jak Ovis:-p
Dobře, dá se to u vás půjčit? a v případě nevhodnosti vrátit? myslím že dáváte 14denní lhůtu bez udání důvodu ne?...že bych to ozkoušel s našimi USR5450 a pak bysme jich koupili i víc(naše G sí? se pořád rozrůstá )
Šak já bych to objednal na dálku :-p BTW ale i tak se divím že by to nešlo...všechno je na domluvě ne? a přece si nebudu kupovat něco co mi pak nebude fungovat, to je myslím v rámci dobrých mravů, že to obchodník přijme zpět-samoz. nepoškozeno a v původním obalu. Takhle bych si totiž jako zákazník u takový firmy asi už nic nekoupil, bez této garance. Navíc u Wifi kdy to co má fungovat nejede a to co nemusí úplně skvěle...
Takže díky za info, ale co ten planet? nešlo by to pučit a vyzkoušet? Nevím o nikom z mýho okolí kdo by to prodával a kde bych si to tedy mohl pučit