CTU jezdi a meri. Mam osobni zkusenost. Mereni u nas bylo provedeno. Od pokuty nas zachranilo pouze to, ze jsme pri osobnim pohovoru na CTU, kam jsme byli predvolani, prokazali metodickou chybu provedeneho mereni v souvislosti s restartem karty pri odpojeni anteny. Jinak jsme meli vse v poradku vcetne dokladu ke kartam.
Tady u nas na venkove byla jiz pokuta udelena, skoro,nakonec byla odvracena uplatkem,ale skoro byla.Jsou na to svetci.Ten nebozak neprekrocil ani o moc limit ... Faktem je to,ze mame centralu CTU asi 3 km vzduchem od nas.Zas na druhou stranu,mi bylo potvrzeno nezavisle nekolika lidmi,ze vyzarovaci vykon nelze presne zmerit.. tudiz pokud nekdo se rozhodne pokutu udelit,tak ji proste udeli ...
Muzu vas ujistit ze CTU neni pouze DEUv mytus a ze opravdu pokuty CTU hojne udeluje. Co je mi znamo, tak popotahovyny byly firmy a pokuty byly udileny v rozmezi 10tis - 150tis (o vyssi jsem neslysel, neznamena to ze nebyla udelena). Samozrejme se ale zadna firma s timto chlubit nebude :-) Dale vas mohu ujistit, ze se nesoustredi jen na centrum Prahy, ale pokuty za prekrocene limity udeluji i mimo ni.
Jo a CTU ma vybaveni o kterem vam nesnilo, dokonce o kterem se nesnilo vetsine profesionalnich firem v Cechach.
Osobne se klonim k nazoru ze pravidla se nedodrzuji ze strachu z pokuty, ale ze slusnosti a hlavne proto aby jakakoliv spolecnost mohla fungovat. Taky nejezdite v protismeru na dalnici jen proto ze vite ze zrovna dneska policajti nechytaj.
Pánové nechci tu nikoho urazit ale, CTU mam tak kilometr dva od domu kde bydlím. Není teda problém tam ráno zaběhnout. no pokud by nasadili všechny prostředky tak si udelám link na pendrekovejch anténkách link z Proseka až do Dejvic. Kdysi kdesi sem to psal že, všechny netstumblery apod. jsou jen orientační i já netvrdím že, nepálíme přijdou amůžu se fakt divit co deje.
Takže ani bych se moc nedivil že, tu nekdo z CTU pročítá. pokud ano at se zaregistruje a přispěje nám neco hodnotného. Pokud ne tak bych navrhl poslat požadavek na informaci na CTU. třeba by i odpovedeli??
Co se týká výbavy není určitě snová je jen prostě zajímavá Nevím jak komu se poštestí potkat s Kathrein, Rohde&Schwarz apod. Mne tyto přístroje přijdou samo v poho ale, je fakt že se budeme bavit o měřákách za ne pár korun. podobné stroje se využívají třeba v ČRa.
zdravím Karel