Tak jsem to ted zkusil (WL-500b) a:
1. wl txpwr vezme za parametr treba i 255, ale nastavi max 251 - nemam tuseni, jestli to opravdu pak zacne tak silne zarit, doufam, ze ne
2. Hodnota ve webovem rozhrani je 19, vubec se nemeni podle toho, na kolik jsem zadal txpwr - a neni to tedy totez.
3. Hodnotu ve webovem rozhrani muzu zmenit, ale udajne se projevi az po restartu - tedy restart jsem nedelal, mam uz pekny uptime (26 dni) a nechci si ho kazit :-), stejne budu pouzivat wl txpwr
4. Po nastaveni treba wl txpwr 16 (tedy v mem pripade cca 16mW=12db +14 antena -6 kabel =20) jede vsechno OK, opravdu bych rad vedel, kolik tam ve skutecnosti bylo driv.
5. Zkusil jsem to i s txpwr=1 a porad to jede! Je to vubec mozny, nebo se to txpwr nezmenilo? Pojim se na AP jen na cca 100 m, ale pres 1 strom.
Predpokladam, ze na rozdil od nastaveni pres web je pri pouziti wl txpwr zmena okamzita, neni nutne to zadavat treba do nvram a restartovat?
VQ
Nevite jak to vypada s nastavenim klienta na web rozhrani?
jestli je v dohledu novej firmware v kterém to už pujde nastavavot zatim to nejde co?
teda alespon mne ne!!!
nesloby uložit nastaveni funkčniho wl-500 a poslatho?
pujde to pak načist a změnit jenom IP ....?
mne ty prikazi v telnetu nejak neposlouchaj
tenhle veb jsem prosel krízem kraze a to nekolikrat a vubec nic si nepamatuju mam z toho akorat hlavu jak dyni
Mam pripojeny 30GB disk pres redukci IDE/USB, jako FTP se namountoval (akorat se tam vytvori vzdy dva adresare, ktere tam nechci), ale nedari se mi zprovoznit loginy/passwordy. Kdyz dam ruzne pravidla pro nejaky L/P, tak se vzdy pripojim jako anonymous. Zkousel jsem dat i heslo na login anonymous, ale nebere to, vzdy se pripojim jako anonymous/cokoliv. Jsem pripojen jako klient (FW 1.7.5.6-2 nebo -3 - nevim presne) a tohle jsem zkousel pres web rozhrani a vzdy davam "pouzit" nechce se mi restartovat. Jeste by me zajimalo, jestli by to slo nakonfigurovat taky z cmd-lajny, tam by to mozna proslo.
Ahoj. Tak už jsem to rozjel. Po tom, co jsem na routeru napsal "route add default gw XX.XX.XX.XX" rozjelo se to, alespoň myslím, že to bylo tím, dělal jsem ještě pár věcí před tím.
Teď mám ale problém jiný. Mám WL-500b, v USB portu pak Flask disk, na kterém mám soubor wl_apsta.o, abych rozjel client mode. Snažil jsem rozjet FW 1.7.5.6 CR2 - CR5, ale ani u jednoho jsem to nerozjel (FW se natáhnul do routeru správně).
Mám problémy i v telnetu. Pokud tam napíšu třeba "wl status"nebo "wl join 'AP'" tak to vytuhne. Kde může být chyba?
Dokonce jsem zkoušel daný návod s nvram set 13_x_Client_Mode, ale marně.
Nemůže to být tím, že v nvram mám před upgradem FW:
nvram set bootCmd0="brctl delif br0 eth2"
nvram set bootCmd1="ifconfig eth2 down"
nvram set bootCmd2="rmmod wl"
nvram set bootCmd3="echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward"
nvram set bootCmd4="insmod /mnt/usbfs/wl_apsta.o"
nvram set bootCmd5="/sbin/ifconfig eth2 xx.xx.xx.xx broadcast xx.xx.xx.xx netmask 255.255.255.xx up"
nvram set bootCmd6="wl join 'zzz.CZFree.Net'"
nvram set bootCmd7="/usr/sbin/iptables -t nat -A POSTROUTING -o eth2 -j MASQUERADE"
nvram set bootCmd8="route add default gw xx.xx.xx.xx eth2"
nvram commit
na LAN portech mám 2 PC, které mají statickou IP, od AP mám též static IP.
Zdravim vsechny, mam Asuse WL-500b, preflesnutou olegovym poslenim firm a vyskytl se mi takovy problem.Jsem na projenej na AP s kartou ZCOM 626, jedu jako klient.Vse je dobre nastavne ale stane se mi ze mi tak jednou za den uplne spadne propojeni na AP a musi pomoct jen novy join nebo reboot. Zkousel jsem i starsi oleguv firm ale ten samy problem. Myslim ze se to deje v momente kdyz se prenasi asi vetsi mnozstvi dat (ze by nejake pretizeni),opravdu me to trapi a uz jsem bezmocnej,dekuju moc za pomoct.
Ahoj, chtel bych pomoci tohoto AP bodu udelat nasledujici vec.
Od poskytovatele do neho pres rj45 privist internet a ten poskytovat par lidem kteri by se pripojili na tenhle AP z karet xl-626. Zvladne vsechno obstarat tenhle AP nebo k tomu budu muset prikupovat dlasi ap nebo neco podobnyho? Dik moc za odpoved...