nenarazil jste nekdo na problemy s bootovanim? me se pravidelne nepodari korektne nabootovat pri odpojeni-zapojeni napajeni. tedy je pak nutne jeste jeden power cycle.
samozrejme mam posledni asus firmaware a zadne speciality pomoci prikazove radky jsem nedelal. poradte! diky.
p.s. pri prvnim restaru nejde ftp, a nemohu se na router dostat pres wlan (lan ok).
No zkoušel jsem rozchodit WL500b jako WiFi klienta s routováním na switch podle tohoto nodu a nakonec se mi to podařilo s následujícím nastavením. Step-By-Step:
1. nainstaloval jsem poslední Olegův FW pro WL500g
2. Přes telnet jem na?ukal následující:
nvram set 13_x_ClientMode=1
nvram set 13_x_IBSS=1
nvram commit
wl ap 0
wl scan
wl scanresults
wl join 'Moje_AP'
WL status
Potom se mi to v pohodě připojilo na APčka bez WEB - byl to Dlink DWL-900+ rev.B.2.5 a rev.C.3.7b
- - - - -
Když ale chci, aby se mi to připojilo i s WEP tak to nejede :-(
Zkoušel jsem zadat přímo příkazy:
- wl wep 0
- wl join 'Moje_AP' key FFFFF00000
ale nic. Nejede, ani když zadám WEP přímo ve webovém rozhraní.
Má to akurát jednu malou mušku masařku, při vypnutí je to nastavení v tahu a ?ukáte to znovu :-)))). Jak to tam jednoduše nacpat, aby mi to naběhlo i při restartu, pokud možno bez USB klíče. Jsem zatím Linuxový lama. Vím o něm, že má v logu tučňáka a nemá příkaz ipconfig.
Ještě k tomu USB. Ten se mi podařilo rozběhnout jen jednou! Zapich jsem tam 64MB klíč, rozběhl FTP - spokojenost. Restartoval jsem router a už se se mnou vůbec nechtel o USB portu bavit. A to ani s jiným klíčem nebo s USB tiskárnou.
Už jsem si objednal ještě jeden WL500g na pokusy a pořádně se mu podívám na zoubky.
Kdy se pravidla neztraceji - kdyz je needituji pomoci iptables (at uz rucne nebo pri bootu), ale kdyz edituji konfiguracni polozky v nvram - napr 9_x_WanPingEnable= (nebo kdyz to zmenis pres web). Vyrobi se prislusne pravidlo v iptables a take tam zustane.
Nezkoumal nekdo co jsou ty cisla na zacatku polozky v nvram? Jsou to nejake skupiny pro nastaveni interfacu, pravidel atd. ? Tech promenych v nvram je socela dost a spatne se v nich orientuje. Take se ztracim v pojmech WAN, WLAN, DMZ, LAN. Cetl jsem tady, ze smysl WAN a WLAN je prohozeny. Znamena to tedy, ze WLAN je eth na sasi oznaceny jako WAN a WAN je wireless?
Kdyz bych chtel pravidla pro pristup z wireless nastavit pres web, tak tam je firewall wireless-xxx a firewall WAN-xxx, ktery je tedy spravny?
Asus pouzivam jako klient, s fw CR5.
diky m.
Kdyby to hodilo chybovou hlasku tak to tam nebudu davat, to ma smysl. (I když je ta posloupnost možná nesmysl :-)). Takový blbec zase nejsem, že když mi to řve ERROR - nechám to tam.
¨
Takže jsem zkoušel postupy:
Nahrál jsem poslední FW od Olega (1.7.5.6-5) - vše OK.
Nejprve jsem to zkusil podle tveho čl.39. Všechno jelo, sí? se skenovala, k ap bez WEP jsem se připojil, ale nepingal jsem na něj! K AP s WEP jsem se nepřipojil. Wl psalo něco jako - not connected.
Pak následovala řada pokusů dle tohoho fóra. Před každým pokusem jsem si tam nahrál nový FW. Bez úspěchu.
Poslední pokus dle čl.629 - taky se nepřipojil. Když jsem zadal ty údaje přes web, tak mi to po restartu začalo v telnetu psát, že příkaz wl nebyl nalezen ????? což mě dost překvapilo a nedalo se nikam pingat !!! ani sám na sebe.
Navíc se IP adresa z WEBu přiřazovala k ETH1 (není to port WAN?) a ETH2 byla bez IP adresy. Jakou ti to píše verzi HW?
Tenhle thread jsem v průběhu minulých dvou týdnů četl a sledoval, postupy pro zprovoznění jsem si ukládal do souboru. Nicméně mi odešel mi můj disk a s tím i uložené postupy a fígle, které jsem měl na disku uložené.
Chtěl bych proto poprosit někoho z kolegů, zda by zde mohl popsat aktuální funkční postup pro zprovoznění tohoto AP v módu klient s nejnovějším firmwarem, případně tento postup vystavit někde na webu, třeba společně s dalšími "triky" nebo sem hodit odkaz na nějaké stránky v čestině, jestli existují.
Dále bych měl několik dotazů: Dá se po zprovoznění klient módu používat dále konfigurační rozhraní přes web? Například pro NAT a podobně. Umí z webu nastavovat i firewall a třeba i NAT 1:1 (netroufám si některé své počítače pouštět do czfree přímo)?