Tak vas vsechny zdravim,
nyni pracuji na tom, aby sel v tomhle kousku HW spustil uCLinux a LinuxAP. Nyni jsem pripojen pres JTAG, a mam zdrojaky. Hledam nekoho, kdo by mi pomohl, a na rovinu rikam, ze odmenou bude jen dobry pocit a obdiv krasnych zen .
cau,me by to mozna zajimalo,ale nevim,jestli na to mam hw,jtag ani nevim,co je ,ale predpokladam,ze je to jeden z tech 2 konektoru,vo kerych sem cet,ze ten druhej snad je seriova konzole,zajimalo by me to,ale taky bych ho nerad umrtvil...pokud se to da flashnout i kdyby to prestalo respondovat kvuli spatnymu fw a sel by tam kdykoliv dat origos,tak bych byl klidne pro,uz aby se tam konecne poradne zprzdil ten klient,aby udrzel za sebou vic nez 1 macku,a v lamani puvodniho fw asi cesta nevede,ale rovnou upozornuju,ze programator nejsem,ale zacatky pascalu a c++(a taky nejakej ten basic ) by byly,a co se hw tyce,tak sestavit jednoduchou nabijecku s operakem neni problem(na olovo),vrtal sem,a linux mi neni cizi,akorad si rikam,ze nebude hracka tam ten kernel vmestnat este s drajvrama...de vo to,jakyho clobrdu potrebujes...jestli chces nejakyho profika,kerej bude doprogramovavat ve zdrojacich,tak asi vhodnej element nebudu:(
Jo, ja se prehlid, ty uz si to vlastne napsal hned v prvnim prispevku. Chtel bych se na tom projektu taky podilet. Mam dost cau a chut se necemu priucit, elektro znalosti nic moc, ale my 4 sousedi maj elektra, takze by to nemusel byt problem. Jinak C++ a Visual Basic zvladam prumerne. Ted jsem rozebral Compexe wp11a+ a svete div se ma taky arm Samsung a na chlup stejnej jako dwl900+. Navic ma misto tech direk udelany rovnou piny jako jsou treba na zakl. deskach. Ten prevodnik na paralel. port by snad nemusel byt problem. Navody mam, takze na to nekdy vlitnu. Jenom bych potreboval vedet, v jakym stadiu si tedka ty, abych neudelal stejny chyby. Ten wp11a+ ma na rozdil od dlinku i 2 vyndavaci pameti. Na jednej je napsano "Loader v.2.02" a na druhej "Firmware 2.88", takze by tammozna odpadal problem s letovanim, kdyz se nepovede to flashovani. Jenze stejne nemam programator, tak nevim jak bych to vyresil. To je asi vse, co jsem chtel napsat. Cest
Na stoprocent bych to netvrdil, ale tyhle krabky vetsino maji oddelenej loader systemu a image sqamotnyho systemu a v loaderu je mimo jiny implementovanej tftp server a client, takze by to melo fungovat. Navic kdyby se to nepovedlo, tak by to melo jit vratit pres JTAG kable pomoci preprogramovani toho cipu. Ale mozna by ti lip odpovedel nekdo jinej.
Nechci se chvalit (samochvala smrdi) ale uplna lama asi nejsem (aspon co se siti, linuxu, vyroby anten a strojni vyroby tyce :-)
Mam takovou mensi sit pro 15 lidi - 4 routery.
Delam to sam - ty lidi jsou _UPLNY_ lamy co chtej jen net.
Ja to delam pro zabavu.
Rad zkousim netradicni reseni, ale ted jsem dost vytizen rekonstrukci domu.