moc diky za info, presne tohle jsem chtel vedet. JEstli to teda dobre chapu chova se to pak a i nastavuje jako normalni sitovka, je to tak ? A pak jeste jeden dotaz, co se tyce nastevni ve windows ze to neumis znamena ze to zrejme nejde nebo jen ze ses o to nepokousel ? Jo a jeste jedna vec by me zajimala, na jakou max vzdalenost Ronja je chopna komunikovat, a jak dlouhy muze byt kabel od PC k samotnemu zarizeni.
Moc dik za informace. S pozdravem Filip
opravdu moc diky za vycerpavajici informace. Podle tveho odhadu, myslis ze je mozne aby to chodilo na 1,5Km ? A jak se to chova treba pri mlze, nebo hustem desti ? S pozdravem Filip
mel bych dotaz. v cem je ronja lepsi nez sitovka s antenou? jestli to dobre chapu tak by se dalo zeptat i jednoduse v cem je lepsi infra prenos nez radio??
ja vidim vyhodu pouze jednu a to jednoduche lomeni trasy signalu, ale nevyhodou preci budou povetrnostní podminky-mlha, dest...
je-li to jinak prosim napiste.
Jeste snad ze na rozdil od mikrovln je temer bez omezenni skalovatelna, nejak jsem to pocital a vyslo mi ze se da napleskat klidne 7 000 ronjovych spoju o delce 1km na 1km^2.
O.K. tech PRO je dost ale budou i PROTI. coz takhle je taky sepsat? napada mne : jak to funguje kdyz je mlha, kdyz prsi, snezi... a druha vec, teda jestli to domu dobre rozumim, ronja je pouze pro spojeni 1:1 kdezto radio muze byt i 1:n
treba vas napadne i neco jineho
co jsem slysel, tak pokud je opravdu hodne hsta mlha, tak to tou ledkou nepropalis, ale tezko to nejak kvantifikovat, zalezi na vzdalenosti, veliosti cocek etc. K tomu by se mel vyjadrit sam velky Clock Mozna to uz to dokonce je, projed si stavajici fora.
snezeni ani prseni tomu snad nevadi.
jasne ze je to 1:1, proste optimalni na patere.
uplne nejlepsi je vyuzit cas misto tlachani na foru stavenim Ronji a vyzkouset si to na vlastni kuzi ze to facha je jasny, pry jednu Ronju postavila i nejaka holka, taxe nenech zahanbit
Ahoj panoce jelikoz sleduji czfree a jejich konference, nemohlo mi ujit ze mate probelmy z AUI/RJ45 ja bych vam mohl pomoci, jelokoz jsme taky "bastlir" ale na ronju mi nezbyva moc casu, zatim s evenuji microprocesorum a jejich rizeni ruznych aplikaci,tak jsetli nekdo na vyvoj potrebuji AUI/EThernet Twisted Pair Transceiver a bude to slouzit k dobre veci /vyvoj ronjy/ tak jsem ochoten ho spokytnout zdarma "-)) Tak komu ho mam predat???
Tak tedy dobra za plus jsme velmi rad "-)) Ale tak tedy dobra, jelioz se pohybuji v prostredi kde do styku prijdu s lescim /opto transciever, opticek path kabely, switchw, routery,atd.. no zkratka vsechno co se tyka siti a to vcetne FW na Woknech,ale vice na Linuxu no zkratka vs eco se tyka pocitacovych siti a zarizeni kolem toho tak kdyby bylo neco potreba tak jsem tu, Jo a jeste umim taky neco mali s microprocesory /Z80,Z8, PIC 16xxx/ tak kdyby bylo cokoliv treba ma hlava i me prostredky jsou k dispozici "-))