Mám Internet Expl. 6.0 SP1 a často se mi stává, že z ničeho nic začne hlásit, že požadovaná stránka neexistuje - jako bych nebyl připojen k internetu. ALe pingy na server fungují. Už jsem zkoušel reinstalovat M$ Win98, i ten Expl, ale bez výsledku. Nefunguje, ani když zadám přímo IP adresu, ale např. BitTorrent či Kaza, IRC...etc. fungují normálně. Ale Outlook a jiné, kde se má provádět dotaz na DNS nefungují. Ale DNS dotaz v příkazu ping se provede normálně.
Už fakt nechápu, čím to může být. Každou radu vítám, ne prosím typu přejdi na jiný OS.
Jediný způsob co jsem zatím našel je restart a to mi moc nevyhovuje
zde pomohou zpravidla pevné hodnoty IP a DNS. Systém Windows98 očekává na síti hned v počátku DHCP adresu, ale nemůže jí obdržet, protože ještě nenaběhlo spojení po WiFi.
Utilita Winipcfg je poměrně dřevitá a tak je lepší užít WinXP, kde dobře funguje občerstvení adresy a je tu volba Opravit.
Misto Mozilly bych si nainstaloval MIE2. Je to nadstavba na IE a opravuje nektery casty chyby. Ja ho mam uz asi pul roku a je super. Je to vpodstate takovej mix nejlepsich funkci IE, Mozilly a Opery(my dokonce i ty zalozky misto nevejch odkazu dole na liste). Casem ti sem hodim i link na stazeni, protoze ho tady tedka nemam.
Už jsem zjistil, čím to bylo - příčinou byl Kerio Personal Firewall 4. Po odinstallování žádné problémy, ale stejně by mě zajímalo, čím to bylo, když pravidla jsem měl nastavená dobře.
mě spíš někdy štve, že stránky, co se na IE zobrazují vpoho se v Mozille zobrazí jaksi divně až jsou i nečitelné :-p chtělo by to aby i web servry pochopily, že tu je Antimrdkosoftí nálada